Päivitetty 22.06.2018

Toiminnanjohtajan haastattelu Iltalehdessä: Roomeo-koira muutti Sallan elämän


Miida Virosta (vasemmalla) ja Antero Romaniasta (oikealla) tekevät Sallan elämästä mielenkiintoista ja merkityksellistä. Kuva: Minna Jalovaara

Toimittaja Sanna Kekki haastatteli huhtikuussa Rescueyhdistys Kulkurien toiminnanjohtajaa Salla Honkapäätä Iltalehden Ilona-liitteeseen.

Artikkeli Roomeo-koira muutti Sallan elämän: ”Ennen koiratarhalla vierailua olin kiinnostunut lähinnä shoppailusta ja punttisalista” julkaistiin myös Iltalehden verkkosivuilla 21.4.2018.

Honkapää kertoo haastattelussa muun muassa oman rescue-intohimonsa syttymisestä, Kulkurien alkuvuosista ja rescue-toiminnasta yleensä. Hän korostaa rescue-toiminnassa vastuullisuutta ja sitä, ettei tunteille saa antaa yliotetta. Salla kertoo:

“Rescue-toimintaa pitää tehdä järkevästi ja läpinäkyvästi. Vaikka toimintaan liittyy tunteita, ne eivät saa ohjata. Ikävä kyllä kaikki tahot eivät toimi vastuullisesti. Hajonta on laajaa. Koiria tulee myös pentutehtailijoiden ja salakuljettajien kautta.”

Kulkurit on mukana Responsible Rescue -merkin kehittämisessä. Siinä joukko kotimaisia yhdistyksiä luo yhteiset säännöt esimerkiksi siihen, kuinka toimia terveysasioissa.

Honkapää kertoo Kulkurien suhtautuvan vakavasti terveysasioihin ja tiedostavan sen, että aina on olemassa pieni riski. Tämän johdosta yhdistys tekee riskien minimoimiseksi kaiken mahdollisen: koirat käyvät läpi kattavan rokotusohjelman, ne testataan seitsemän taudin ja tarpeen vaatiessa multiresistenttien bakteerien osalta. Lisäksi yhdistys tekee yhteistyötä Romaniassa vain yhden, luotettavan paikallisen eläinlääkäriaseman kanssa. Yhteistyötä on tehty jo useamman vuoden ajan.

Salla nauttii vapaaehtoistyöstään ja kokee palkitsevana kuulla, kuinka vuosia tarhalla elänyt koira sopeutuu perheeseensä. Hän tiedostaa sen, ettei kaikkia voi auttaa. Salla kuitenkin pystyy auttamaan osaa. Se tuo hänen elämäänsä merkityksellisyyttä. Aiemmin elämässä tärkeät asiat punttisali ja shoppailu ovat saaneet rinnalleen kovan kilpailijan.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.