Päivitetty 24.04.2018

Kodin saanut koira: NEGRUZA


Syntymäaika: 6/2016-12/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

06.12.2017
Iona Bodea on löytänyt upean Negruzan hylättynä kylästä ja tällä hetkellä se etsii omaa loppuelämän kotiaan Onevetin klinikalla.  Ioana Bodea on ahkera ja uskomattoman eläinrakas vapaaehtoistyöntekijä, joka työskentelee Onevetissa. Vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka Onevet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Onevetissa adoptio-ohjelman koirat rokotetaan, mikrosirutetaan ja testataan sekä ulko- että sisäloishäädetään. Niille tehdään myös EU-lemmikkieläinpassi. Lisäksi klinikan lääkärit tarkastavat koirat kliinisesti ja tarpeen mukaan tekevät lisätutkimuksia.

Vieraita ihmisiä tavattaessa Negruza on alussa hieman epävarma tilanteessa ja jännittää selvästi, se kiertelee ihmisten ympärillä ja haukahtelee hieman. Neiti on kuitenkin selvästi kiinnostunut vieraista ihmisistä, mutta ei aluksi uskaltaudu tulla tekemään enempää tuttavuutta. Negruza hakee jännittävässä tilanteessa turvaa tutuista ihmisistä ja näiden kanssa se onkin todella rento ja reipas. Jonkin ajan kuluttua jännitys helpottaa ja Negruza tulee rapsutusetäisyydelle.

Erityisen kaunis Negruza osoittaa kissoja kohtaan kiinnostuksen merkkejä, se tutkailee kissojen tekemisiä ja käy kauniisti haistelemassa niitä. Toisten koirien kanssa Negruza tulee loistavasti toimeen.

Herttainen Negruza on aktiivinen ja ketterä koira ja näitä ominaisuuksia kannattaa hyödyntää tulevassa kodissa harrastusten parissa.

Neidillä on arvion mukaan painoa noin 10 kg ja säkäkorkeutta noin 40 cm. Negruza on hyvin sirorakenteinen.

24.04.2018
Negruza lensi omaan kotiin Suomeen 21.4.

24.03.2018
Ihana Negruza on varattu omaan kotiin Suomeen. Valtavasti onnea neidille ja sen tulevalle perheelle <3

06.02.2018
Lisätty upealle Negruzalle muutama video. Videot on kuvattu 31.01. Negruza etsii edelleen omaa loppuelämän kotiaan Onevetin klinikalla.

__________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Negruza saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Negruza on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Negruzan yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.