Päivitetty 19.04.2018

Enkelikoira: LEONID


Syntymäaika: Noin 8/2017
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Ei kastroitu

 

 

Perustiedot ja tausta:
14.1.2018
OneVet on eläinlääkäriklinikka Romanian pääkaupungissa Bukarestissa ja Kulkurien pitkäaikainen luottoyhteistyökumppani. OneVetin ylläpitämällä ja Cosoban kylässä sijaitsevalla tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Moni niistä matkustaakin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Liian moni hännän heiluttaja joutuu seisomaan jonossa vailla tietoa omasta vuorostaan. OneVetin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Leonid on pentu joka on hylätty Onevetin tarhalle juuri ennen joulua, 20.12.2017. Se on tällä hetkellä noin 5 kuukauden ikäinen ja tulee arvion mukaan kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi, eli noin 50-55cm/20kg.

Leonid on iloinen, touhukas, tasapainoinen ja leikkisä pentu joka tykkää kovasti ihmisistä ja seuraileekin reippaasti mukana kun ihmiset tekevät töitään tarhalla. Leonid on tänä päivänä avoin muita koiria kohtaan ja tulee hienosti toimeen näiden kanssa ja haluaisikin kovasti vaan leikkiä kaikkien kanssa.

Päivitykset

19.4.2018
Ja niin taivaalle syttyi uusi pieni tähti. Leonid pääsi livahtamaan tarhan porteista ja menehtyi valitettavasti tapaturmaisesti. Nuku rauhassa, pieni kultapoika <3 .

3.2018
Leonidin varaus peruttiin.

8.2.2018
Suloinen Leonid varattiin omaan kotiinsa muutama päivä sitten!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Leonid saapuu Suomeen kastroituna (jos ikä tämän sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Leonid on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasti sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Leonidin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.