Päivitetty 12.07.2018

Kodin saanut koira: LULU MARONICA


Syntymäaika: 12/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romaniassa (kotihoidossa / Carpe)
Ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
19.4.2018
Carpen tarha on romanialaisen eläinsuojelijan Carmen Mandescun ja Rescueyhdistys Kulkurit ry:n yhteinen projekti.  Tavoitteena on rakentaa Mitrenin kylään 150 kodittoman koiran tarha.  Projekti aloitettiin toukokuussa 2016 ja se jatkuu, kunnes tarha on valmis.  Yhteistyö Mandescun kanssa jatkuu myös tarhan valmistumisen jälkeen.

Lulu Maronica hylättiin emonsa Luban ja sisarustensa kanssa tammikuussa 2018.  Pentuja oli yhdeksän, mutta kaksi niistä kuoli sairastuttuaan parvoon.  Lulu Maronica oli parvon vuoksi todella huonossa kunnossa, mutta hyvällä hoidolla saatiin kuntoon.  Klinikan työntekijä kiintyi hoitamaansa pentuun ja otti sen kotihoitoon.  Toistaiseksi Lulu Maronica onkin vielä kotihoidossa, mutta palaa todennäköisesti Carpen tarhalle.

Luonteeltaan Lulu Maronica on reipas, sosiaalinen, leikkisä ja iloinen, niin kuin koiranpennut parhaimmillaan ovat.  Tähänastisen elämänsä aikana se on tottunut elämään monenlaisten koirien kanssa, tämä seikka on muovannut luonnettaan myös sopuisaksi ja sopeutuvaksi.  Mikään hyperenerginen Lulu Maronica ei ole, vaan touhukas, kuten pennun tulee ollakin.

Kotihoitajaan ja hänen perheeseensä Lulu Maronica on hyvin kiintynyt.  On mukana kaikessa toiminnassa, mutta ei kuitenkaan jää vinkumaan perään hetkeä kauemmaksi aikaa, kun ihminen poistuu huoneesta.  Uudessa paikassa hakee turvaa tutusta ihmisestä, mutta rentoutuu pian ja alkaa tutkia ympäristöä itsenäisesti.  Vieraitakin ihmisiä Lulu Maronica tervehtii iloisesti ja nauttii saamastaan huomiosta.

Reippaana ja sosiaalisena pentuna Lulu Maronica sopisi aktiiviseen kotiin, jossa ollaan valmiita sitoutumaan pennun kasvattamiseen ja kaikkiin tuleviin yhteisiin vuosiin.

Kooltaan Lulu Maronica on nyt noin 40 cm korkea ja 7 kg painoinen.  Arvio on, että tulee täysikasvuisena olemaan keskikokoinen.

19.4.2018
Lulu Maronica aloitti kodin etsimisen Kulkurien sivuilla.

3.7.2018

Lulu Maronica lensi Suomeen ja on nyt omassa kodissaan.

________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Lulu Maronica tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Lulu Maronica saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lulu Maronica on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lulu Maronican yhteyshenkilö on  Sari Laavi

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.