Kodin saanut koira: LUBA

Syntymäaika: 3/2016
Sukupuoli: Narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja tausta
28.3.2018
Lempeä koiramamma Luba hylättiin Carpen tarhalle yhdeksän pennun kanssa ja otettiin Kulkurien adoptio-ohjelmaan maaliskuussa 2018.  Luba on esimerkillinen emo pennuilleen ja on jopa ottanut tarhalla muitakin pentuja hoidettavakseen.  Luonteeltaan Luba on tasapainoinen, rauhallinen ja seurallinen.  Vaikka häkin ulkopuolella koirat haukkuisivat, Luba ei intoudu haukkumaan mukana. Nyt Luba on yksin omassa häkissään tähystämässä ympäristöä koppinsa katolta, mutta suhtautuu tarhalla ystävällisesti toisiin koiriin.

Luban maaliskuussa tavannut Kulkurien edustaja on kuvaillut kaunista koiraneitoa näin: “Luba on hirmuisen tasapainoinen koira, rento ja rauhallinen.  Siitä tulee tuntu, että sen sisällä oleva rauha riittää kumoamaan kaiken ulkoapäin tulevan hässäkän.  Luban kanssa maailmassa kaikki on kohdallaan.”

Luballe sopisi koti jossa se saisi viettää mukavaa, tasaista koiranelämää.

Kooltaan Luba on 50 cm korkea ja painoa on noin 20 kg.

Päivitykset
3.7.2018
Muutaman mutkan jälkeen Luba lensin tänään kotiinsa. Kun koira saa kodin, se on aina ihana asia, mutta erityisen ihanaa se oli tälle lempeälle ja viisaalle koiralle. Onnea Luba ja perhe.

10.4.2017
Kultainen Luba-tyttö on tänään varattu omaan kotiin Suomeen.

28.3.2018
Luba aloitti kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Luba saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luba on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: