Päivitetty 10.05.2014

Toimintasuunnitelma 2014


Rescueyhdistys Kulkurit ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

Rescueyhdistys Kulkurit on aloittanut toimintansa toukokuussa 2012. Yhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa kohdemaittensa eläinsuojeluluun monitahoisesti ja usealla sektorilla. Merkittävimpinä toimialueina ovat steriloinnit, adoptiot ja valistus sekä kansainvälinen yhteistyö ja vaikuttaminen. Näitä pääkohtia tukevat lukuiset muut toiminnot, kuten tapahtumien ja kohdennettujen keräysten järjestäminen, kohdemaassa valistuskampanjoiden tukeminen ja yhteistyökumppaniemme käytännön arjen helpottaminen.

Steriloinnit

Sterilointeihin haluamme kuluvalla toimikaudella panostaa vieläkin enenevissä määrin. Sterilointikampanjoiden määrä on ollut noususuhdanteinen koko Kulkurien toiminnan ajan. Kuluvan toimikauden tavoitteena on tuplata sterilointien määrä Romaniassa. Tässä käytämme kahta erilaista kampanjamuotoa.

Pitkäkestoiset, jatkuvat sterilointikampanjat ovat ensimmäinen muoto. Bukarestissa on useita eläinklinikoita, joiden kanssa Kulkureilla on jatkuva sopimus ja sitä kautta yhteistyötahomme ja heidän kauttaan sterilointeihin apua pyytävät tahot pääsevät veloituksetta leikkauttamaan koiria tai kissoja. Tavoitteena on kehittää entisestään yhteistyötä sekä klinikoiden että yhteistyötahojen kanssa ja saada paikallisten kampanjoiden avulla paikallisväestöä osallistumaan.

Toinen muoto on järjestää lyhytkestoisia, kohdennettuja sterilointitempauksia, joissa esim. päivän tai viikon aikana steriloidaan tietty määrä eläimiä tietyssä paikassa. Nämä voivat olla mm. kylissä tapahtuvia tempauksia ympäri Romaniaa. Tämä muoto madaltaa syrjemmässä asuvien ihmisten kynnystä hoidattaa lemmikkinsä sterilointi ja tukee tärkeällä tavalla yksittäisten eläinsuojelijoiden työtä.

Virossa jatkamme toistaiseksi kissojen ja koirien sterilointeja lahjoitusvaroin. Kuluvan toimikauden aikana toivomme sterilointitoiminnan voivan siirtyä enemmän tarhan omalle vastuulle, josta onkin jo merkkejä olemassa. Myös paikallisen väestön aktiivisuutta sterilointien suhteen tulemme tukemaan mm. opastamalla tarhan vetäjiä käynnistämään omia sterilointikampanjoita.

Adoptiot

Adoptioiden osalta toiminta pysyy kuluvalla toimikaudella ennallaan. Otamme adoptio-ohjelmaan eläimiä luotettavilta yhteistyökumppaneilta harkitusti. Teemme matkoja Romaniaan kahden kuukauden välein, jotta voimme itse myös tutustua paikan päällä adoptioon tuleviin koiriin. Adoptiostandardit pysyvät ennallaan, kotien valinnassa käytetään edelleen huolellisuutta ja tarkkuutta ja hiomme ennestään toimivaa prosessia jatkuvasti terävämmäksi. Kokeneiden koiravaraajien rinnalle on toimikauden alussa liittynyt uusia aktiivisia henkilöitä ja kuluvan toimikauden aikana heidän asiantuntemustaan syvennetään ja kokemusta kartutetaan.
Tavoitteena on minimoida uudelleensijoituksia huolellisesti loppuun asti harkituilla adoptiopäätöksillä sekä kodin että yhdistyksen puolesta.

Virosta, Virumaa kodutute loomade varjupaikista on edelleen mahdollista adoptoida koira kauttamme, vaikka Viron koirat eivät aktiivisesti enää sivuillamme kotia etsikään.

Yhteiskunnallinen ja kansainvälinen vaikuttaminen

Haluamme kuluvalla toimikaudella jatkaa syksystä 2013 alkanutta työtä yhteiskunnallisen ja kansainvälisen vaikuttamisen saralla. Tavoitteena on, yhteistyössä muiden eläinsuojelujärjestöjen kanssa, vaikuttaa EU:ssa siihen, että sekä Romanian koirien eläinrääkkäystilanteeseen puututtaisiin EU-tasolla viiveettä ja että eläinsuojelunäkökohdat yleisesti otettaisiin vahvasti huomioon valmisteltavassa lainsäädännössä.

Olemme verkostoituneet kattavasti eurooppalaisten yhteistyötahojen kanssa, joiden kanssa jaamme saman päämäärän ja tulemme edelleen panostamaan vahvasti tähän strategiseen osa-alueeseen. Tavoitteena on olla mukana ratkaisemassa Romanian katukoira-ongelmaa kestävällä, eettisellä tavalla ja toimia sillä tasolla, jossa pysyvää muutosta on mahdollista saada aikaiseksi. Pyrimme aktiivisesti kasvamaan järjestöksi, joka luotettavana, vastuullisena edelläkävijänä saa jalansijaa myös yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Muuta

Kuluvalla toimikaudella tulemme lisäksi järjestämään tapahtumia (mm. koulutustilaisuudet/kurssit, match show, tarvike-/ruokakeräykset) ja osallistumaan mahdollisuuksien mukaan isompiin tapahtumiin, kuten esim. Lemmikkimessut ja Löytökoiralauntai.

Järjestämme kohdennettuja kampanjakeräyksiä paitsi sterilointeja varten, myös yhteistyökumppaneidemme tilannetta parantaaksemme. Toimikauden aikana pääyhteistyötahoistamme ainakin Anda Murgu tulee tarvitsemaan apuamme uuden tarhan rakennuttamisessa. Asociatia A Doua Sansan edistyessä tontin ostamisaikeissa, tulemme tukemaan myös heitä rakennusprojektissa. Tarpeen vaatiessa järjestämme akuutteja, lyhytkestoisia kampanjakeräyksiä.

Toimikauden aikana tulemme avaamaan verkkokaupan, HoboShopin, jonka kautta mm. kannatustuotteiden ja eettisten lahjakorttien myynti tehostuu.

Haluamme myös tällä toimikaudella panostaa avoimeen, monipuoliseen ja kattavaan tiedotukseen ja kehittää yhdistyksen toimintaa mahdollisimman laajamuotoiseksi. Nettisivut ja facebook-sivu säilyvät pääasiallisina tiedotuskanavina ja uutiskirje tiedottaa asioista edelleen kuukausittain.

Panostamme myös tiiviiseen yhteydenpitoon yhteistyötahojemme kanssa, jotta pysymme ajan tasalla muutoksista ja huomiotamme vaativista asioista, kuten esimerkiksi koirien terveysasioissa. Tavoitteena on pysytellä kehittyvänä yhdistyksenä ja välttää paikoilleen pysähtymistä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.