Päivitetty 03.02.2020

Turvallisen uudenvuoden muistilista


 

Uusi vuosikymmen lähestyy, jippii! Mutta ennen kuin aloitamme kilistelyt on hyvä muistaa muutama juttu vuoden vaihteeseen liittyen. Tässä tulee Rescueyhdistys Kulkurien muistilista turvalliseen uuteenvuoteen!

Muista ennen paukuttelun alkua…

…varmista, että koirallasi on turvallinen piilopaikka kotona jos se yhtäkkiä sellaista kaipaa. Voit esimerkiksi nostaa esille kevytkangashäkin tai viedä kylpyhuoneeseen koiralle pehmeän pedin.

…ota talteen koiraltasi karvaa ja laita karva puhtaaseen, ilmatiiviiseen pussiin (esim Minigrip). Nämä karvat saattavat olla isokin apu etsijäkoirille, jos vahinko kaikista varotoimenpiteistä huolimatta tapahtuisi ja koirasi pääsisi karkaamaan.

…huomioi turvallinen ulkoilu. Koiralla kannattaa käyttää tuplavarmistusta: panta, valjaat ja kaksi hihnaa. Jätä flexi kotiin: se saattaa pudotessaan pelästyttää koiraa entisestään. Myös heijastimet/valot tulevat tarpeeseen. Kannattaa käyttää koira kunnon lenkillä jo päivällä valoisaan aikaan, hyvissä ajoin ennen klo 18. Käytä koira juuri ennen klo 18 vielä pienellä pikkupissalla. Vie koira ulos vasta klo 03 jälkeen tai aamulla jos koira ei itse vaikuta haluavan ulos sitä ennen.

…tallenna Etsijäkoiraliiton ja/tai Vainu Eläinetsijäkoirien puhelinnumerot (löytyvät postauksen lopusta) valmiiksi puhelimeesi ja käytä numeroita heti, mikäli koirasi karkaa. Sieltä saatte parhaimmat ohjeet ja neuvot miten toimia samantien. Anna puhelimen soida kauan, ellet heti saa vastausta.

Muista paukuttelun aikana…

…älä koskaan ota koiraa mukaan paikan päälle katsomaan ilotulituksia. Koira ei niistä nauti ja yksikin yllättävä raketti saattaa aiheuttaa aiemmin “paukkuvarmalle” koiralle ikuiset traumat.

…muistuta ja varmista, että ihmisten kulkiessa ovesta koira ei pääse livahtamaan ovenraosta tai jos tuuletat, ettei koira pääse ikkunasta. Älä myöskään pidä koiraa pihalla, vaikka se olisi aidattu.

…jos koira pelkää, ole itse mahdollisimman rento. Anna koiralle tukea ja syli jos se sitä kaipaa, muuten anna sen hakeutua paikkaan, missä se tuntee olonsa turvallisimmaksi. Sulje kaikki verhot, laita kodinkoneet hurisemaan ja väännä volyymit radiosta ja telkkarista kaakkoon. Jos koira pystyy syömään, anna sille herkkuluu tai kongi viemään huomiota muualle.

…älä jätä koiraa yksin uutenavuotena.

Älä karkaamistapauksessa epäröi ottaa yhteyttä rescueyhdistykseen, mikäli koirasi on tullut yhdistyksen kautta. Tarvittaessa yhdistyksen puolelta voidaan auttaa esim. ilmoitusten tekemisessä ja jakamisessa. Jos itse teet ilmoituksia, älä mainitse niissä koiran nimeä, jotta vieraat ihmiset eivät huutele koirasi nimeä sitä etsiessään ja näin pelästytä sitä entisestään.

https://www.etsijakoiraliitto.fi/
Etsijäkoirat: 040 724 8614

http://elainetsijakoirat.fi/
Vainu eläinetsijäkoirat: 041 8059423

Turvallista uuttavuotta kaikille kaksi- ja nelijalkaisille juhlijoille!

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.