Päivitetty 09.08.2020

Kodin saanut koira: TIKU


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
7.10.2019

 

Onevetin Cosoban koirasuoja on Kulkureiden yhteistyökumppanin One Rescue Associationin ja Adina Vladutin johtama tarha, jolla on jatkuvasti noin 400 koiraa hoidossa ja odottamassa uutta kotia. Adinan pääpaikka on Bukarestissa, eläinlääkäriasema Clinica Veterinara OneVet, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Klinikan kautta kulkevat mm. kaikki Suomeen saapuvat koirat.
Eräänä päivänä pentutehtaasta tuotiin tarhalle neljä pientä chihuahuaa, Tiku, Terho, Tipi ja Taku, jotka olivat pentutehtaalle tarpeettomia. Madalina ja Iona ottivat iloisen nelikon tarhalle turvaan ja nyt nämä koirat etsivät uutta, turvallista kotia.

Tiku on reipas ja iloinen pikkuinen. Vaikka vieraat ihmiset selvästi jännittävät Tikua antaa hän kuitenkin silittää itseään. Tiku tutkii innostuneena pihaa, haistelee tuoksuja tarkkaan ja pian rauhoittuu aloilleen

Otathan selvää chihuahuasta rotuna ennen yhteydenottoa. Pienestä koostaan huolimatta Tiku on koira, joka kaipaa koiramaista eloa. Tiku etsii kotia, jossa Tiku saa osakseen rakkautta, huomioita, koiramaista puuhaa ja hyvän, onnellisen koiran elämän.

Tiku on kooltaan 25cm ja 4kg.

 

Päivitykset uusimmasta vanhimpaan.

8.8.2020

Todella pitkän odotuksen jälkeen lopulta koitti se päivä, kun Tiku saapui ikiomaan kotiin. Tiku aloitti elämän onnellisen kotikoirana helteisenä elokuun lauantaina. Onnea Tiku ja koti uusiin yhteisiin seikkailuihin!

27.12.2019

Tiku sai parhaan joululahjan hieman joulun jälkeen. Tiku on varattu omaan kotiin. Onnea Tiku ja uusi koti!

12.12.2019
Tiku liikkuu pihalla ja klinikan sisätiloissa vapaana ja tulee muiden koirien kanssa hyvin toimeen. On aika omissa oloissaan puuhailija eli ei mikään super sosiaalinen. Haukkuu aktiiveille hieman sisällä, on hieman epävarman oloinen. Tulee kuitenkin hakemaan namia lähempää, mutta nami ei ole tarpeeksi hyvä syötäväksi. Häntä Tikulla kuitenkin heiluu ja on ihan reippaan oloinen kulkiessaan.

7.10.2019

Tiku aloitti Kulkurien adoptio-ohjelmassa oman kodin etsimisen.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tiku saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tiku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Tikun yhteyshenkilö on Mari Tammenkoski

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.