Valoisa alku elämälle

Saimme jälleen lämmittäviä terveisiä pitkäaikaiselta yhteistyökumppaniltamme, eläinsuojelija Anda Popesculta! Hän pyörittää Happy Dogs Moreni -nimistä löytökoiratarhaa ja pitää yhdessä paikallisten eläinlääkäreiden kanssa yllä jatkuvaa sterilointiprojektia Romanian Morenissa.

Kuvan nuoret miehet halusivat taata koirilleen mahdollisimman hyvän alun elämään, ja toivat ne veloituksettomaan sterilointitoimenpiteeseen. Andalla on tapana valistaa koirien omistajia siitä, miten nartun sterilointi nuorena vähentää esimerkiksi nisäkasvainten riskiä. Hän kertoo ilahtuneensa huomateessan, että oppi on alkanut mennä perille.

Nämä kaksi koiraa tuotiinkin steriloitavaksi jo ennen ensimmäisiä juoksujaan, jotta ne saisivat nautiskella elämästä mahdollisimman terveinä ja huolettomina. Lisäksi omistajien ei tarvitse kantaa huolta mahdollisesta ei-toivotusta jälkikasvusta.

Omistetut koirat luovat valtavan osan Romanian kodittomien koirien ongelmaa. Kulkukoirapopulaatiota pidetään tänä päivänä yllä jatkuvasti päästämällä steriloimattomia koiria kaduille vapaasti, sekä jättämällä koiria ja kokonaisia pentueita kaduille, pelloille ja metsiin oman onnensa nojaan.

 

💚 Voit lähteä mukaan edistämään eettistä ja kestävää kulkukoiraongelman ratkaisua tukemalla sterilointityötämme:

  • Rescueyhdistys Kulkurit ry, lahjoitustilille: Nordea, IBAN: FI73 1029 3000 3566 41, viite 2299
  • MobilePaylla numeroon 23855, viestiksi 2299 tai steriloinnit

Poliisihallitus on myöntänyt rahankeräysluvan Rescueyhdistys Kulkurit ry:lle 17.11.2022. Toimeenpanoaika on toistaiseksi voimassaoleva alkaen 01.01.2023 ja lupa kattaa koko Suomen Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Päätöksen numero on RA/2022/1617.