Päivitetty 21.02.2022

Kodin saanut koira: MIELLA (nyk. Tico)


Syntymäaika: 06/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.12.2021.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

Miella asustelee sisarensa Beanan kanssa tarhan pentuaitauksessa, mutta oleskelevat myös pihalla vapaana. Miella on sylissä vähän rennomman oloinen verrattuna siskoonsa. Hän myös hammastelee ja häseltää siskoaan enemmän. Pomppii tuttua ihmistä vasten, roikkuu hihassa ja haukkuu vähän, kun ei saa huomiota suosikki-ihmiseltään. Miella on reippaan oloinen tyyppi ja  tulee enemmän suoraan päälle kuin sisarensa. Tämä energiapakkaus etsii kotia, jossa se saa riittävästi virikkeitä ja liikuntaa sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Miella on lokakuussa ollut kooltaan nyt n. 7 kiloa ja 40 cm. Poika toki kasvaa tästä vielä jonkin verran, mutta jäänee pieneksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

5.2.2022 

Miella saapui tänään omaan kotiin ja pääsee aloittelemaan kotikoiran elämää lumisissa tunnelmissa!

20.12.2021

Vauhdikas Miella ei ehtinyt kauaa olemaan adoptio-ohjelmassamme kun se jo varattiin omaan loppuelämän kotiin!

2.12.2021
Miella ryhtyi etsimään omaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Miella tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Miella saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miella on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

 

 

Uusi 58

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.