Päivitetty 26.08.2022

Kodin saanut koira: RIKI (nyk. Rick)


Syntymäaika: n. 06/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.9.2021

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Riki hylättiin Carpen tarhalle veljensä Jopen kanssa omistajan toimesta. Koirat kuulemma söivät liikaa, eikä omistajalla ollut varaa ylläpitää niitä, joten hän päätyi tuomaan ne tarhalle.

Iloinen ja touhukas Riki mennä viipottaa pitkin häkkiä, kun sinne menee vieraita. Riki on iloinen ja avoin koira, joka suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja tulee reippaasti tervehtimään rapsutusten toivossa. Joissain tilanteissa Riki hieman hämmentyy saamastaan huomiosta, mutta pian se taas palautuu omaksi iloiseksi itsekseen ja heiluttaa häntäänsä innokkaasti.

Riki asuttaa häkkiään veljensä Jopen sekä narttukoira Marjanan kanssa. Kolmikko tulee mainiosti toimeen keskenään. Rikin ei ole juurikaan kuultu haukkuvan tarhalla, joten ilmeisen kovaa tarvetta äänenkäyttöön sillä ei liene.

Pörröinen Riki on arviolta noin 2 vuotias nuori uros. Korkeutta sillä on noin 55 cm ja painoa suunnilleen 20 kg. Riki on aktiivinen ja leikkisä koira, joka varmasti kaipaa uudessa kodissaan paljon aktiviteettejä ja koiramaista puuhastelua, rapsutuksia ja rakkautta unohtamatta!

 

Päivitykset

5.2.2022

Pitkän odotuksen jälkeen ihana Riki pääsi vihdoin uuden rakastavan perheensä luokse. <3

5.12.2021

Onni potkaisi Rikiä, sillä se varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen. <3

19.11.2021

Uusia kuvia ja video lisätty!

Riki on hyvin kiinnostunut ihmisistä ja suhtautuu häkkiin meneviin vieraisiin reippaasti mutta rauhallisesti, tutkimalla ja nuuskuttelemalla heitä. Riki on häkin kolmikosta kovin hyppimään ja tykkää myös hypätä kopin katolle. Leikkisä ja iloinen Riki on enemmän kiinnostunut ihmisistä, kuin herkuista, ja nauttii kovasti rapsutuksista.

3.9.2021

Riki aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Riki saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Riki on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Rikin yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.