Päivitetty 19.11.2021

Kotia etsivä koira: JOPE


Syntymäaika: n. 06/2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Carpe)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.9.2021

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Jope hylättiin Carpen tarhalle veljensä Rikin kanssa omistajan toimesta. Koirat kuulemma söivät liikaa, eikä omistajalla ollut varaa ylläpitää niitä, joten hän päätyi tuomaan ne tarhalle.

Veljeensä Rikiin verrattuna Jope on rauhallisempi ja hieman ujompi tapaus. Jope on kuitenkin kiinnostunut ihmisistä ja käy uteliaana nuuhkimassa ja hyörii koko ajan lähellä. Rapsutukset hieman jännittävät Jopea, eikä se kauaa malta pysyä paikallaan siliteltävänä. Jope antaa kuitenkin nätisti käsitellä itseään ja käy häntä heiluen pusuttelemassa ihmisiä. Kaiken kaikkiaan Jope on hyvin kiltin ja ystävällisen oloinen koira, josta varmasti kuoriutuu vielä leikkisämpi tapaus, kunhan se saa hieman lisää itseluottamusta.

Suloinen Jope asuttaa häkkiään veljensä Rikin sekä narttukoira Marjanan kanssa. Jope tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa ja on enemmänkin sivusta seuraaja, kuin huomion keskipiste. Jope on kohtelias ja väistää muita koiria, kun ne höseltävät menemään.

Jope on arviolta noin 2 vuotias nuori uros. Korkeutta sillä on noin 50 cm ja painoa suunnilleen 18-20 kg. Sympaattinen ja hellyttävä Jope kaipaisi perheen, jolla olisi paljon rakkautta ja lempeä sekä koiralähtöinen koti tarjottavana. Jope on nuori koira, joten se varmasti kaipaa myös paljon aktiviteetteja sekä koiramaista puuhastelua arkeensa!

 

Päivitykset

19.11.2021

Uusia kuvia ja videoita lisätty aktiiviemme lokakuun reissulta!

Jope on kiinnostunut sen häkkiin menevistä vierailijoista ja tutkii ja haistelee heitä rauhallisesti. Jope asuu edelleen veljensä Rikin sekä tyttökoira Marjanan kanssa samassa häkissä ja kolmikko tulee hyvin toimeen keskenään. Jopea kuvaillaan tasapainoiseksi ja mukavan oloiseksi koiraksi, ja se luultavasti sopeutuisi monenlaiseen kotiin.

Jope on melko ruoka-orientoitunut, sillä se huomaa että ruoka on jaossa jo kauan ennen kuin on sen vuoro saada ruokaa. Luultavasti Jope olisi siis hyvin koulutettavissa ruuan avulla.

3.9.2021

Jope aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jope saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jope on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Jopen yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa