Kodin saanut koira: JOPE

Syntymäaika: n. 06/2019
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romania (Carpe)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

24.8.2022

Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Jope hylättiin Carpen tarhalle veljensä Rikin kanssa omistajan toimesta. Koirat kuulemma söivät liikaa, eikä omistajalla ollut varaa ylläpitää niitä, joten hän päätyi tuomaan ne tarhalle.

Veljeensä Rikiin verrattuna Jope on rauhallisempi ja hieman ujompi tapaus. Jope on kuitenkin kiinnostunut ihmisistä ja käy uteliaana nuuhkimassa ja hyörii koko ajan lähellä. Rapsutukset hieman jännittävät Jopea, eikä se kauaa malta pysyä paikallaan siliteltävänä. Jope antaa kuitenkin nätisti käsitellä itseään ja käy häntä heiluen pusuttelemassa ihmisiä. Kaiken kaikkiaan Jope on hyvin kiltin ja ystävällisen oloinen koira, josta varmasti kuoriutuu vielä leikkisämpi tapaus, kunhan se saa hieman lisää itseluottamusta.

Suloinen Jope asuttaa häkkiään tällä hetkellä aran narttukoiran kanssa, veljensä Rikin sekä entisen tyttöystävänsä Marjanan lähdettyä jo omiin koteihinsa. Jope tuli hienosti toimeen aiempien häkkikavereidensa kanssa ja oli kohtelias, väistäen kaksikkoa, kun ne höselsivät menemään. Jope ei kuulemma oikein välitä nuoremmista koirista mutta esimerkiksi vanhemman nartun kanssa se voisi tulla hyvin juttuun.

Jope on arviolta noin 3 vuotias nuori uros. Korkeutta sillä on noin 50 cm ja painoa suunnilleen 18-20 kg. Jope on tällä hetkellä melko hoikassa kunnossa ja kaipaisi lisää massaa luiden ympärille.

Sympaattinen ja hellyttävä Jope kaipaisi perheen, jolla olisi paljon rakkautta ja lempeä sekä koiralähtöinen koti tarjottavana. Jope on nuori koira, joten se varmasti kaipaa myös paljon aktiviteetteja sekä koiramaista puuhastelua arkeensa!

 

Päivitykset

14.1.2023

Jope saapui tänään omaan kotiinsa, vihdoinkin. <3

6.12.2022

Jope varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen. <3

5.12.2022

Aktiivimme vierailivat syksyllä tarhalla ja toivat kuulumisia Jopelta. Jope oli silminnähden iloinen, kun ihmiset menivät sisään hänen häkkiinsä. Jope vetäisi kunnon ilohepulit ja häntä heilui vimmatusti. Alun hepulien jälkeen Jope malttoi rauhoittua hienosti vierelle, ja antoi rapsutella ja heitti oikein kyljelleen rapsuteltavaksi. Myös namit menivät suoraan kädestä hyvällä halulla. Jopen kerrottiin olleen todella innoissaan vieraista ja hän oli reipastunut hurjasti sitten viime näkemän. “Ihan täydellinen poika <3”, aktiivimme kertovat. 

Jope jakaa häkin tällä hetkellä aran narttukoiran kanssa.

24.8.2022

Jopea ilahdutti aktiiviemme edellinen tarhavierailu. Namit kiinnostivat poikaa kovasti ja Jope tuli reippaasti ja iloisesti vierailijoiden luokse niitä hakemaan. Missä olisi tämän rauhallisen ja lempeän kultakimpaleen oma loppuelämän koti?

Uusia kuvia ja videoita lisätty.

19.11.2021

Uusia kuvia ja videoita lisätty aktiiviemme lokakuun reissulta!

Jope on kiinnostunut sen häkkiin menevistä vierailijoista ja tutkii ja haistelee heitä rauhallisesti. Jope asuu edelleen veljensä Rikin sekä tyttökoira Marjanan kanssa samassa häkissä ja kolmikko tulee hyvin toimeen keskenään. Jopea kuvaillaan tasapainoiseksi ja mukavan oloiseksi koiraksi, ja se luultavasti sopeutuisi monenlaiseen kotiin.

Jope on melko ruoka-orientoitunut, sillä se huomaa että ruoka on jaossa jo kauan ennen kuin on sen vuoro saada ruokaa. Luultavasti Jope olisi siis hyvin koulutettavissa ruuan avulla.

3.9.2021

Jope aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jope saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jope on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Jopen yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: