Päivitetty 06.01.2022

Kodin saanut koira: SUSU


Syntymäaika: n. 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

24.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Susun tyyppisiä mustia makkaroita löytyy pitkin tarhan pihaa ja eri häkeistä. Juuri tämä musta pötkylä on malliesimerkki iloisesta ja ystävällisestä koirasta. Susu-neiti tulee reippaana tutustumaan uusiin ihmisiin ja häslää iloisena vieraiden luona. Välillä se tulee hakemaan rapsutuksia ja rapsutusten välissä viipottaa onnessaan pitkin häkkiä, häntä hyväntuulisesti heiluen.

Kotioloissa Susun voisi kuvitella olevan hyvinkin leikkisä ja touhukas koiran alku. Susu pitää kovasti rapsutuksista ja tulee ujostelematta vieraiden lähelle. Hieman pehmeän oloinen persoona hän kuitenkin on, joten uusiin asioihin tutustumisessa Susu varmasti tarvitsee tukea ja rohkaisua. Alkujännityksestä yli päästyään Susu on reipas ja iloinen neiti. Susulle voisi olla hyötyä, jos tulevassa kodissa olisi valmiiksi tasapainoinen koirakaveri auttamassa kotiutumisessa.

Susu asui tarhalla aikaisemmin kahden hieman ujomman koiran kanssa ja porukka tuli hyvin toimeen. Kesällä Susu muutti asumaan tarhan pihalle, kun myrsky tuhosi häkkirivistön, jossa Susun asuttama häkki oli. Pihalla Susu tuli hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Nyttemmin Susu on taas päässyt asumaan häkkiin, kun tarha on saatu rakennettua uudestaan. Susun ei olla juurikaan kuultu haukkuvan tarhalla.

Susu on tällä hetkeltä arviolta 11-12kk ikäinen. Se on noin 35cm korkea ja painaa arviolta 8-10kg. Susu todennäköisesti kasvaa vielä jonkin verran.

 

Päivitykset

18.12.2021

Onnekas Susu saapui tänään Suomeen omaan kotiinsa. <3

5.12.2021

Pikkuinen Susu sai aikaisen joululahjan, se nimittäin varattiin tänään omaan kotiinsa Suomeen! <3

19.11.2021

Uusia kuvia lisätty!

Susu juoksentelee ympäriinsä paddockissa, kun vieraita menee sinne sisään. Hieman tottumattoman oloinen neiti on vieraisiin, ja ujostelee vähän. Susu on kiinnostunut ja suhtautuu ihmisiin uteliaasti, mutta säikkyy nopeita liikkeitä helposti. Rohkeana tyttönä Susu käy jännityksestä huolimatta haistelemassa vieraita ihmisiä ja uskaltautuu rapsutettavaksi, kun saa edetä omaan tahtiinsa.

31.10.2021

Uusi video lisätty! Susu odottaa edelleen yhteydenottoa tulevalta perheeltään.

24.10.2021

Susu-neiti aloittaa kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa!

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Susu saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Susu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen,luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Susun yhteyshenkilönä toimii Sanja Martikainen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.