Päivitetty 10.04.2022

Kodin saanut koira: MARJANA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
17.1.2022
Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarhaa on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää noin sata koiraa, maksimissaan 150, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuva romanialainen pariskunta.

Marjanan päätyminen Carpen tarhalle on hurja tarina. Marjana asusteli aiemmin noin sadan koiran kotitarhalla, joka kuului Mitrenin kylässä asuvalle naiselle. Naisen ex-mies kuitenkin murhasti naisen, joten kaikki tarhalla eläneet koirat jäivät kodittomiksi. Onneksi paikalliset eläinsuojelijat tulivat hätiin, ja koirille saatiin uudet paikat olla ja elää. Marjanan tie vei Carpelle.

Marjana on erittäin tasapainoinen, itsevarma ja rauhallinen koira. Se ei suotta hötkyile, hakee vierailtakin ihmisiltä kovasti huomiota, mutta on silti kohtelias. Marjana rakastaa ihmisiä, ja kun se saa huomiota, se oikein painautuu vasten nauttimaan hetkestä. Marjana elelee kahden nuoremman uroksen kanssa, joiden kanssa tulee oikein hyvin toimeen. Carmenin mukaan Marjana tulee muidenkin tapaamiensa koirien kanssa hyvin juttuun, mutta kuten tarhakoirilla monesti, myös Marjanalla on jonkin verran tarvetta puolustaa ruokaansa. Carmenin mukaan Marjana on melko ahne, mikä on kouluttamista ajatellen hyödyllinen ominaisuus. Tarhaoloissa Marjana ei hauku juuri lainkaan, jos ollenkaan. Tämä ei tosin tarkoita sitä, että Marjana olisi varmasti haukkumaton koira myös kotona.

Marjana on sosiaalinen ja tasapainoinen koira, joka sopisi todennäköisesti monennäköiseen kotiin rakastetuksi perheenjäseneksi. On tärkeää ymmärtää, että huolimatta sosiaalisesta luonteestaan Marjana on tarhakoira, joten omaan kotiin muuttaminen on sille iso elämänmuutos ja se tulee todennäköisesti tarvitsemaan aikaa, ymmärrystä ja tukea sopeutuakseen kotikoiraksi. Tulevan perheen odotetaan sitoutuvan koiralähtöisiin koirankäsittelytapoihin.

Marjana on noin 50 cm korkea ja painaa arvion mukaan 23 – 25 kiloa. Marjana on pulska ja syytä painonpudotukseen olisi useammankin kilon verran.

Päivitykset

10.4.2022

Marjana matkusti eilen Suomeen ja pääsi tapaamaan omat ihmisensä. Onnea Marjana ja perhe!

17.1.2022
Onni potkaisi Marjanaa, nimittäin Marjanalla on nyt oma ihminen joka odottaa häntä Suomessa.

30.10.2021
Aktiivimme tapasivat ihanan Marjanan vierailullaan Carpella lokakuussa.  Todella ihmisrakas Marjana on tilanteesta innoissaan, se haukkuu jonkin verran koppinsa katolla seisten innostuksissaan. Kun vieraat pääsevät häkkiin asti, Marjana pomppii ja toheltaa menemään häntä vinhasti heiluen. Uudetkaan ihmiset eivät tätä neitoa jännitä lainkaan, vaan se ottaa heidät vastaan reippaasti ja omaan letkeään tapaansa.

Lisätty video ja kuvia.

22.8.2021
Marjanaa onnisti, sillä se pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Nyt vain odotellaan, että oma ihminen bongaa Marjanan ja ottaa yhteyttä Marjanan yhteyshenkilöön!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Marjana saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Marjana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.