Päivitetty 13.10.2021

Kotia etsivä koira: ARVIID


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroidaan


Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
13.10.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

One Rescuen tarhalla elelee satoja koiria, joista Adina työntekijöineen pitää vähäisillä resursseilla mahdollisimman hyvää huolta. Koiria päätyy tarhalle monenmoisin tavoin, ihmiset tuovat tarhalle löytämiään koiria, koiria joita eivät tahdo enää pitää, tai sitten koiria hylätään tarhan läheisyyteen. Arviid löytyi tarhan läheiseltä pellolta kesällä 2020, todennäköisesti joku oli hylännyt Arviidin sinne ajatuksena, että Arviid löytää tiensä tarhalle.

Arviid on osoittautunut oikein ihanaksi ja sympaattiseksi, hassuksi kultapojaksi! Arviid saattaa vieraita alkuun hieman ihmetellä tottumattomuuttaan, mutta reipastuu pian ja muuttuukin sitten kovin leikikkääksi. Pienen alkuihmettelyn jälkeen Arviid on tosi sosiaalinen ihmisiä kohtaan, pyytää rapsutuksia ja nuolee naamaa, oikea kullanmuru. Eikä siinä vielä kaikki, tämä kultainen koira tulee hyvin toimeen myös lajitovereidensa kanssa ainakin tarhaympäristössä. Arviid asuu kahden aran koiran kanssa ja on näitä kohtaan oikein kohtelias ja huomaavainen. Melkoinen kultakimpale siis kaiken kaikkiaan.

Arviid on mutkaton ja kiva koira, joka sopisi monenlaiseen kotiin, kunhan kodissa ollaan valmiita sitoutumaan koiralähtöisyyteen. Alussa kaikki uusi on Arviidillekin ihmeellistä ja varmasti Arviid on hämmentynyt ja stressaantunut alkuun uudessa ympäristössä, mutta tarhakäytöksen perusteella voisi arvioida, että Arviidista kuoriutuu reipas koira kun saa tukea ja kivoja kokemuksia kotiutumisen edetessä. Arviid sopinee myös lapsiperheeseen, ensimmäiseksi koiraksi, sekä ainoaksi koiraksi. Toki koirakaverin olemassaolo tuskin olisi lainkaan huono juttu Arviidin mielestä.

Arviid on 50 cm korkea ja painaa noin 20 kg. Arviidilla on vatsassa tyrä, jonka Adina on aikeissa operoida lähiaikoina pois. Joka tapauksessa tyrä on operoitu ennen kuin Arviid matkustaa Suomeen.

Päivitykset
13.10.2021
Tänään on tärkeä päivä, sillä Arviid pääsi Kulkurien sivuille etsimään omaa kotiaan Suomesta.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Arviid saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Arviid on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Jenni Ankelo

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa