Päivitetty 10.05.2022

Kodin saanut koira: JUUSO (nyk. Naappu)


Syntymäaika: noin 2/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Tampere)
kastroidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.3.2022

Helmikuun 2022 alkupuolella Kulkureilta pyydettiin apua Suomessa viranomaisten toimesta huostaanotetuille koirille. Koiria oli huostaanotettu useita kymmeniä huonoista olosuhteista ja koska tilanne oli Suomen mittakaavassa merkittävä, halusimme ehdottomasti olla mukana auttamassa. Kulkurien toiminnan pääasiallinen kohde on Romania ja kotimaisten koirien auttaminen on poikkeuksellista, mutta tilanteen sitä vaatiessa olemme mielellämme mukana auttamassa.

Kulkureille siirtyi kolme aikuista koiraa, jotka sijoitettiin kokeneille kotihoitajille, alkuun eristystiloihin. Koirat voivat tällä hetkellä hyvin lähtökohdat huomioonottaen ja niille on maaliskuun alussa pystytty aloittamaan mm. rokotusohjelma sekä varattu ajat sterilointiin/kastrointiin. Koirat ovat saaneet nimekseen Juuso, Mesi ja Matilde.

Juuso on kotihoidossa omakotitalossa perheessä, jossa on vanhempien lisäksi kolme lasta (9, 11 ja 16-vuotiaat) sekä kolme koiraa (narttu 9v, uros 7v ja uros 1,5 v) sekä kissoja 3 kpl. Juuso on aktiivinen ja puuhakas koira, joka viihtyy ihmisen seurassa ja tulee varmasti tarvitsemaan sekä fyysistä että psyykkistä aktiviteettia ja yhteistä aikaa ihmisen kanssa pysyäkseen tyytyväisenä. Tällä hetkellä Juuson yksinolot sujuvat hyvin, mutta ihmisten ollessa kotona se ei millään haluaisi olla eri huoneessa kuin missä ihmiset ovat. Kotihoitoperheen ihmisistä jonkun onkin pitänyt nukkua Juuson kanssa sen omassa huoneessa tai muuten Juuso ei rauhoitu nukkumaan ollenkaan. Juuso tulee hienosti toimeen myös lasten kanssa, mutta nuoremmista kuin 9-vuotiaista sillä ei ole kokemusta. Juuso ulkoilee hihnassa ongelmitta, jonkin verran vetotaipumusta sillä on sekä saattaa ärähtää vastaantulevalle koiralle.

Juuso on hieman tarkka ruuasta ja sillä on tullut joitain ärhentelyjä näissä tilanteissa muiden koirien kanssa. Muutenkin toisten koirien kanssa Juuso on hieman “päällepäsmäri” ja kotihoitoperheen pienten ja vahvatahtoisempien koirien kanssa se ei oikein meinaa tulla toimeen. Hieman isomman ja lupsakamman uroskoiran kanssa se taas tulee paremmin juttuun. Pienet koirat on siis eristetty tällä hetkellä Juusosta, jotta sopu säilyisi kotihoidossa. Juuso voisi pärjätä ainoana koirana tai tasapainoisen ja provosoitumattoman narttukoiran kaverina, mutta itseään paljon pienempien koirien tai uroskoirien seuraan sitä ei adoptoida. Kissoja Juuso pyrkii jahtaamaan, joten kissakotiin sitä ei luovuteta.

Juuso käyttää melko paljon ääntään ja alussa erityisesti stressitasojen ollessa koholla se ulvoi. Nyt ulvominen on enää satunnaisempaa, mutta voi aktivoitua enemmän taas uuteen paikkaan siirtyessä. Juuso myös “piippailee” monille asioille, joten hänellä on ns. juttelutaipumusta jonkin verran. Näiden asioiden pohjalta Juusolle ihanteellisin asumismuoto voisi olla jokin muu kuin kerrostalo tai ainakin asiaan tulee olla hyvin varauduttu.

Suloisesta ulkonäöstään huolimatta Juuso kaipaa tulevalta perheeltään aktiviteettia, sitoutumista, kärsivällisyyttä ja huumorintajua. Tulevan kodin tulee ymmärtää koiran stressiä ja osata toimia sen mukaisesti sekä antaa Juusolle aikaa ja tukea stressitasojen laskuun. Tulee ymmärtää, että Juuson käytös voi muuttua uuteen kotiin siirryttäessä ja se tulee tarvitsemaan rutkasti positiivisin metodein tapahtuvaa ohjaamista.

Juusoa pääsee tapaamaan adoptioprosessin mukaisesti adoptiohaastattelujen jälkeen kotihoitoon Tampereelle.

Juuso on noin 55 cm korkea ja painaa vähän reilu 17 kg. Juuso on tällä hetkellä vielä alipainoinen. Juuson roduista meillä ei ole mitään varmuutta, mutta ulkonäkö ja jotkin käytösmallit voisivat muistuttaa hieman huskya.

Juuson kulukorvaus on 600 € johtuen Suomessa tehdyistä toimenpiteistä jotka ovat muodostaneet kulut korkeammiksi kuin Romaniassa.

Päivitykset

10.4.2022
Juuso lähti eilen omaan kotiinsa kotihoitajan luota. Kiitos vielä kotihoitajalle Juuson hyvästä hoidosta ja kaikkea hyvää tulevaan Juuson perheelle <3

5.4.2022
Juuso on tänään varattu omaan kotiinsa <3

7.3.2022
Juuso aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi kodinvaihtajakoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista on saatu jo jonkin verran tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua. 

Juuso luovutetaan uuteen kotiin kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna sekä sisä- ja ulkoloishäädettynä. Lisäksi Juuso on mikrosirutettu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.