Kodin saanut koira: KUURA (pittipennut)

Syntymäaika: 05/2021
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

14.1.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017, yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Se on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa. Kaikki kauttamme Suomeen saapuvat koirat kulkevat tämän tarhan kautta, jossa niille tehdään kaikki tarvittavat valmistelut lentoa varten.

Pittipentujen tarina alkaa kuten monen muun Romanialaisen tarhakoiran, heidät on löydetty kadulta. Tällä kertaa Adinan kirjanpitäjä oli huomanut nämä pienet pennut kadulla ja tuonut tarhalle. Pienille pennuille kadulla asuminen on äärimmäisen vaarallista joten tarhalle pääsy oli heidän pelastuksensa. Molemmat sisaruksista on melko peruspennun oloisia. Narttupentu Kuura ei ole ihan niin reipas ja sosiaalinen kuin veljensä Tuisku. Kuura ei kuitenkaan näytä arastelevan tai pelkäävän ihmisiä, hän on vain hieman tarkkailevaisempi kuin suunapääsä sylissä. Kuura on kaikin puolin hieman rauhallisempi luonne kuin veljensä. Molemmat pennut asuvat päivisin laumamassa pihalla ja tulevat hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Sisarusten suonissa virtaa ulkonäön perusteella jonkin verran molossiverta. Tämän vuoksi tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta, mieluiten vahvoista roduista. Kuura tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Kuura tulee luultavasti aikuisena olemaan vankkarakenteinen noin 40-45cm kokoinen ja noin 20kg painava koira.

Päivitykset:

9.4.2022

Kuuralla kävi tuuri ja hän sai peruutuspaikan huhtikuun kuormasta. Tänään hän tapasi perheensä ensi kertaa ja yhteinen matka kotona voi alkaa <3 Onnea Kuura ja perhe.

20.3.2022

Itä- Euroopan kevätaurinko valaisi tänään Kuuran päivää oikein erityisellä tavalla. Hän sai kuulla elämänsä parhaimman uutisen, hänet on varattu omaan kotiin <3

14.1.2022

Joulukuun matkalla aktiivit tapasivat myös valloittavat pittisisarukset. Molossitaustaiset ei aina välttämättä ole kaikista eniten koirasosiaalisia mutta nämä sisarukset vaikuttavat olevan hyvin avoimia muille koirille, he asuvatkin tarhalla vapaana isossa koiralaumassa. Sisaruksista Kuura on enemmän haastavampi muita koiria kohtaan, hän joko provosoi tai provosoitui muista koirista ja Kuura nähtiinkin muutamaan otteeseen matkalla jäähylle. Kuitenkaan kärhämät ei koskaan ole niin pahoja etteikö Kuura pienen rauhoittumisen jälkeen aina pääse takaisin muun jengin sekaan. Kuura on enemmän itsenäinen kuin ihmisten perään oleva. Hän ei hakeudu kertaakaan meidän lähelle, ei myöskään ole erityisesti namien perään. Kuura on ottanut tarhalla ollessaan hieman ylipainoa, jahka koti löytyy alkaa hänellä pieni kevennyskuuri.

20.11.2021

Kuura aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Kuuran rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Kuura saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kuura on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kuuran yhteyshenkilönä toimii Anne-Mari Vihtonen.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: