Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: TUISKU (pittipennut)


Syntymäaika: 05/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta:

25.3.2022

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu noin 400 koiraa. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri ja useita koirien hoidosta vastaavia työntekijöitä ja koirien elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Adina on lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. Cosoban tarhan yhteydessä sijaitseekin yhteistyössä rakennettu sterilointiklinikka, jonne koirien ja kissojen omistajat saavat tuoda lemmikkejään maksuttomaan sterilointiin viikoittain.

Pittipentujen tarina alkaa kuten monen muun Romanialaisen tarhakoiran, heidät on löydetty kadulta. Tällä kertaa Adinan kirjanpitäjä oli huomanut nämä pienet pennut kadulla ja tuonut tarhalle. Pienille pennuille kadulla asuminen on äärimmäisen vaarallista joten tarhalle pääsy oli heidän pelastuksensa. Molemmat sisaruksista on melko peruspennun oloisia. Urospentu Tuisku on Adinan mukaan hieman pomottavampi luonne kuin siskonsa Kuura.  Tuisku on avoin ja ihmissosiaalinen luonne. Kuuntelee hyvin ihmistä ja reagoi ihmisten ohjeisiin hienosti. Tulee kutsusta innokkaasti myös vieraiden luokse. Molemmat pennut asuvat päivisin laumamassa pihalla ja tulevat hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Sisarusten suonissa virtaa ulkonäön perusteella jonkin verran molossiverta. Tämän vuoksi tulevalta kodilta edellytetään aiempaa koirakokemusta, mieluiten vahvoista roduista. Kuura tulee rotuperimänsä johdosta tarvitsemaan kodin, jossa se saa riittävästi liikuntaa ja oikeanlaista aivotyöskentelyä sekä johdonmukaisen, positiivisiin metodeihin perustuvan kasvatuksen.

Tuisku tulee luultavasti aikuisena olemaan vankkarakenteinen noin 40-45cm kokoinen ja noin 20kg painava koira.

Päivitykset:

14.5.2022

Tänään Tuiskun maailma meni kertaheittolla ympäri. Hän matkasi pitkän matkan Romaniasta Suomeen ja tapasi oman ihmisensä. Onnea perhe ja Tuisku <3

2.4.2022

Iso reppana Tuisku saa tänään elämänsä uutiset! Häntä odottaa oma rakastava koti <3 Tuisku on varattu!

25.3.2022

Aktiivimme tapasivat maaliskuun reissullaan myös komean Tuiskun. Ja voi mikä iso reppana hän onkaan. Pyörii pihalla vapaana isossa koiralaumassa, mutta ei tee itsestään numeroa. On hiljainen ja huomaamaton iso jötkäle. Tuisku tulee ottamaan namia ja jää rapsutuksillekin, mutta väistää heti innokkaampien tieltä. Leikkii hirmuisen nätisti siskonsa kanssa ja myös muiden koirien kanssa. Kun 3kg chihu ärähtää, heittäytyy Tuisku täysin selälleen ja pissaa hieman päälleen, eikä uskalla liikahtaakaan, ennen kuin chihu poistuu tilanteesta. Hirvittävän liikuttava hahmo. Nukkuu siskonsa kanssa sylikkäin myös päiväunia keskellä pihaa. 

Lisätty kuvia ja video.

14.1.2022

Joulukuun matkalla aktiivit tapasivat myös valloittavat pittisisarukset. Molossitaustaiset ei aina välttämättä ole kaikista eniten koirasosiaalisia mutta nämä sisarukset vaikuttavat olevan hyvin avoimia muille koirille, he asuvatkin tarhalla vapaana isossa koiralaumassa. Sisaruksista Tuisku on hieman enemmän alistuvampi ja onkin saanut joissain koirien välisissä nujakoissa haavan kylkeen. Haava oli kuitenkin jo paranemassa joten sen suhteen ei huolta. Tuisku ei haasta muista koiria vaan enemmän väistää jos muilla tulee sanomista. Tuisku on todella paljon ihmisen perään ja kulkee koko ajan kun aktiivit on tarhalla ihmisten perässä. Siellä missä ihmiset on myös Tuisku. Hän tulee lähelle, haluaa rapsutuksia ja nameja. Komea nuorukainen joka olisi mitä mainioin kotikoira <3

20.11.2021

Tuisku aloitti oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

——————————————————————————————————————————————————-

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Tuiskun rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tuisku saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Tuisku on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tuiskun yhteyshenkilönä toimii Anne-Mari Vihtonen.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.