Kodin saanut koira: BEANA

Syntymäaika: 06/2021
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

27.3.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

Beana asusteli veljensä Miellan kanssa tarhan pentuaitauksessa, mutta oleskelivat myös pihalla vapaana. Beana oli tarhalla sosiaalisen ja suht reippaan oloinen. Sylissä olo Beanaa vähän jännitti, mutta muuten tyttö oli reipas ja antoi rapsuttaa. Hän oli hieman rauhallisempi kuin muut pennut. Beana haukkui, joten tämä on tulevan kodin huomioitava.  Beana etsi rauhallista aikuiskotia, jossa se kannustusta, tukea ja paljon rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi. Beanalla todettiin tarha kapi, jota lääkittiin tarhalla ja sen jälkeen myös Suomessa. Suomeen saapuessaan iso ja turkki olivat jo hyvässä kunnossa.

Beana saapui maaliskuussa 2022 Suomeen ja omaan kotiin, mutta palautui kuukauden jälkeen etsimään itselleen uutta kotia. Lisätietoja tästä “Päivitykset”-kohdassa.

Beanalla on vaaleanpunaista nenässä ja turkki on väriltään vaaleanruskea/beige. Beana painaa nyt noin 15 kiloa.

Päivitykset

23.4.2022

Beanan kotihoitopaikan löytyminen kesti niin pitkään, että Beanan koti alkoi harkitsemaan asiaa uudestaan ja tulivat siihen lopputulokseen, että Beana saakin jäädä heidän luokseen. Beanan uudelleensijoitus siis peruuntui ja tyttö saa jäädä alkuperäiseen kotiinsa jatkamaan kotiutumistaan.

16.4.2022

Beana etsii edelleen kotihoitopaikkaa/uutta kotia vanhasta kodistaan käsin, koska hoitopaikkaa ei ole löytynyt. Viimeisten viikkojen aikana Beana on rauhoittunut kovasti, kun tilaa on rajattu ja hänen on annettu levätä ja vältetty liian jännittäviä tilanteita. Murinaa, haukkumista ja hyökkimistä ei ole enää ilmennyt. Vapaana asunnossa Beana on ollut aina vain yhden ihmisen kanssa kerrallaan ja käyttäytynyt sopuisasti. Beana pärjää hyvin yksin omassa huoneessaan ja leikkii paljon itsekseen. Rauhallisella etenemisellä ja koiralähtöisellä otteella suloisesta Beanasta kasvaa varmasti mainio ja ihana perheenjäsen.

27.3.2022

Beana palaa adoptio-ohjelmaamme etsimään uutta kotia. Beana ehti olla kodissaan kuukauden, joka on vielä kovin lyhyt aika tarhaoloihin tottuneelle nuorelle koiralle. Kotioloissa Beana osoittautui aika tyypilliseksi epävarmaksi ja arahkoksi pennuksi, joka reagoi jännittäviin tilanteisiin murisemalla ja haukkumalla.  Beanan stressitasot ovat todennäköisesti olleet aika korkealla, joka on viimeisinä päivinä saanut Beanan myös hyökkimään ihmistä kohti. Hampaita Beana ei kuitenkaan ole käyttänyt. Beana olisi kaivannut runsaasti aikaa ja rauhaa kotiutukseen, rohkaistuakseen ja löytääkseen luottamusta ihmisiin, mutta perhe ei ollut valmis työstämään asiaa. Esimerkiksi ammattikouluttajaa ei tilanteen helpottamiseksi ole käytetty. Myös aiemmin kotiutunut Beanan veli Miella on osoittanut saman suuntaista, pelokkaan koiran käyttäytymistä, jota on kuitenkin saatu jo paljon parempaan suuntaan sitoutuneella, koiralähtöisellä ja pitkäjänteisellä otteella.

28.2.2022

Beanalla alkoi uusi elämä viime lauantaina, kun hän saapui Suomeen ikiomaan kotiin.

14.1.2022

Perjantai toi tullessaan ihania uutisia: Beana on varattu ikiomaan loppuelämän kotiin. Onnea Beana ja perhe! <3

12.1.2022

Beana asustelee vapaana pihalla. Iloinen, mutta hiukan hiljaisen oloinen. Suhtautuu muihin koiriin tosi hyvin – pitää kyllä puolensa, mutta ei näytä olevan resurssien kanssa ongelmaa. Kiinnostuu nameista, mutta ei oikein tahdo saada yhtään, koska hirveä määrä koiria namukäden kimpussa. Härveltää muiden mukana.

2.12.2021
Beana ryhtyi etsimään omaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Beana tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Beana saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: