Päivitetty 14.01.2022

Varattu koira: BEANA


Syntymäaika: 06/2021
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Associaton)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

2.12.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys. Koiria tarhalla on joitain satoja.

Beana asustelee sisarensa Miellan kanssa tarhan pentuaitauksessa, mutta oleskelevat myös pihalla vapaana. Beana on sosiaalisen ja suht reippaan oloinen. Sylissä olo Beanaa vähän jännittää, mutta muuten tyttö on reipas ja antaa rapsuttaa. Hän hieman rauhallisempi kuin muut pennut. Beana haukkuu, joten tämä on tulevan kodin huomioitava – esimerkiksi kerrostalo ei välttämättä ole haukkumisen vuoksi paras ympäristö.  Beana etsii kotia, jossa se kannustusta, tukea ja paljon rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi koiraksi.

Beanalla on vaaleanpunaista nenässä ja turkki on väriltään vaaleanruskea/beige. Beana on lokakuussa ollut kooltaan n. 7 kiloa ja 40 cm. Tyttö toki kasvaa tästä vielä jonkin verran, mutta jäänee pieneksi keskikokoiseksi koiraksi.

Päivitykset

14.1.2022

Perjantai toi tullessaan ihania uutisia: Beana on varattu ikiomaan loppuelämän kotiin. Onnea Beana ja perhe! <3

12.1.2022

Beana asustelee vapaana pihalla. Iloinen, mutta hiukan hiljaisen oloinen. Suhtautuu muihin koiriin tosi hyvin – pitää kyllä puolensa, mutta ei näytä olevan resurssien kanssa ongelmaa. Kiinnostuu nameista, mutta ei oikein tahdo saada yhtään, koska hirveä määrä koiria namukäden kimpussa. Härveltää muiden mukana.

2.12.2021
Beana ryhtyi etsimään omaa kotia Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
__________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Beana tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Beana saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Beana on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.