Päivitetty 14.05.2022

Kodin saanut koira: MUFF (Fluffy family)


Syntymäaika: noin 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

12.9.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Fluffy family eli emo Fluffy Mama sekä sen neljä pentua Huff, Puff, Duff ja Muff päätyivät tarhalle erään kyläläisen löytämänä ja tuomana. Fluffy family löydettiin kadulta ja tuotiin tarhalle silloin kun pennut olivat vasta pieniä. Nyt ne ovat kasvaneet tarhalla jo noin 8 kuukauden ikään ja asuvat keskenään samassa häkissä. Siskokset ovat uteliaita, mutta melko tottumattomia ja arastelevat uusia asioita, kuten valokuvausta ja videointia. Tutun ihmisen tullessa tyttöjen häkkiin, ne ovat reippaampia ja pomppivat sekä tulevat luokse. Tulee muistaa, että kaikki elämä tarhan ulkopuolella on pennuille uutta ja jännittävää. Ne tarvitsevat rutkasti aikaa ja hyviä kokemuksia uusista asioista ja ihmisistä. Tarhalla ollessaan pennut ovat haukkuneet “normaalisti” eli kommentoivat kyllä asioita, mutta eivät ole jatkuvasti äänessä.

Muff etsii kotia, jossa sille ollaan valmiita antamaan aikaa ja kärsivällisyyttä sekä tarjoamaan koiramaista puuhaa ja aktiviteettia riittävästi. Muff voisi hyötyä reippaan koirakaverin esimerkistä tulevassa kodissaan. Tärkeintä on kuitenkin, että koti on valmis etenemään koiran tahtiin ja ehdoilla sekä tukemaan sitä suurten muutosten keskellä.

Muff tulee kasvamaan arviolta noin 50-55 cm korkeaksi ja 20-25 kg painoiseksi. Tällä hetkellä pentujen mitat ovat 45 cm ja 15 kg.

 

Päivitykset

14.5.2022

Muff saapui tänään Suomeen ja kohtasi vihdoin oman perheensä. <3

 

17.4.2022

Muff varattiin vihdoin tänään omaan kotiinsa ja se jää odottamaan kyytiä Suomeen. <3

 

12.9.2021

Uusia kuvia ja uusia videoita lisätty!

Muff odottelee edelleen yhteydenottoa tulevalta kodiltaan.

Muff on tottumaton vieraisiin ja arastelee uusia ihmisiä. Tulevan kodin tuleekin ottaa tämä huomioon ja olla kärsivällinen ja lempeä Muffin luottamuksen voittamiseksi. Ujon ulkokuoren alta paljastuu varmasti iloinen ja reipas koira, kunhan  Muff saa lisää itseluottamusta. Tähän voisi olla apuna, jos tulevassa kodissa olisi valmiiksi rauhallinen ja reipas koirakaveri.

 

8.7.2021
Muff aloittaa oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Muff saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Muff on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Koiran yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.