Kodin saanut koira: DUFF (Fluffy family)

Syntymäaika: noin 11/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

12.5.2022
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Fluffy family eli emo Fluffy Mama sekä sen neljä pentua Huff, Puff, Duff ja Muff päätyivät tarhalle erään kyläläisen löytämänä ja tuomana. Fluffy family löydettiin kadulta ja tuotiin tarhalle silloin kun pennut olivat vasta pieniä. Nyt ne ovat kasvaneet tarhalla jo noin 8 kuukauden ikään ja asuvat keskenään samassa häkissä. Siskokset ovat uteliaita, mutta melko tottumattomia ja arastelevat uusia asioita, kuten valokuvausta ja videointia. Tutun ihmisen tullessa tyttöjen häkkiin, ne ovat reippaampia ja pomppivat sekä tulevat luokse. Tulee muistaa, että kaikki elämä tarhan ulkopuolella on pennuille uutta ja jännittävää. Ne tarvitsevat rutkasti aikaa ja hyviä kokemuksia uusista asioista ja ihmisistä. Tarhalla ollessaan pennut ovat haukkuneet “normaalisti” eli kommentoivat kyllä asioita, mutta eivät ole jatkuvasti äänessä.

Duff etsii kotia, jossa sille ollaan valmiita antamaan aikaa ja kärsivällisyyttä sekä tarjoamaan koiramaista puuhaa ja aktiviteettia riittävästi. Duff voisi hyötyä reippaan koirakaverin esimerkistä tulevassa kodissaan. Tärkeintä on kuitenkin, että koti on valmis etenemään koiran tahtiin ja ehdoilla sekä tukemaan sitä suurten muutosten keskellä.

Duff on noin 50cm korkea ja painaa arviolta 15-17kg.

 

Päivitykset

8.10.2022

Duff pääsi vihdoinkin omaan kotiinsa, viimeisenä Fluffy familyn edustajana. <3

10.8.2022

Duffkin löysi vihdoin oman tulevan kotinsa ja jää odottamaan kyytiä Suomeen.<3

19.7.2022

Duff toivoisi jo kovasti, että hänkin pääsisi sisarustensa tapaan omaan kotiin Suomeen. Duff asustelee nykyään Sandy-nimisen narttukoiran kanssa samassa häkissä ja on reipastunut ihmistenkin kanssa. Duffin sisarukset ovat myös Suomeen saavuttuaan rohkaistuneet hienosti, ja uskomme että Duffkin pääsisi loistamaan omaan kotiin asetuttuaan. <3

Uusi video lisätty.

 

12.5.2022

Duffin siskolla Muffilla kävi tuuri ja hänet varattiin jo omaan kotiinsa Suomeen. Duff kuitenkin vielä odottelee tarhalla yhteydenottoja tulevalta kodiltaan, viimeisenä Fluffy familyn edustajana.

Aktiivimme kävivät maaliskuussa tarhalla ja toivat kuulumisia Duffista. Siskonsa tapaan Duffkin on ihmisten suhteen ujo ja tottumaton, mutta silti kovin kiinnostunut ihmisistä. Duff ja Muff hyppivät häkkiä vasten aina, kun ihmiset olivat häkin lähistöllä, mutta kun heihin kohdistettiin suoraa huomiota, alkoi kaksikkoa jännittää ja he perääntyivät ujoina. Nameja he kuitenkin tulevat hakemaan häkin läpi, melkein samalla vieden ihmisten sormet mukanaan. 😀

Koska Duff on ihmisiin tottumaton ja arka, etsitään sille ensisijaisesti kotia rauhallisesta ympäristöstä. Lisäksi tulevassa kodissa olisi hyvä olla jo valmiiksi reipasta koiraseuraa tukemassa ja näyttämässä Duffille mallia kotikoirana elämisestä. Oikeanlaisessa ympäristössä Duff varmasti rohkaistuu ja pääsee puhkeamaan kukkaan sekä näyttämään todellisen luonteensa.

Duff on saavuttanut aikuisen koiran mitat ja on nyt noin 50cm korkea ja painaa arviolta 15-16kg. Painoa  ja lihasmassaa hänelle tosin saisi tulla hieman lisää.

Uusia kuvia ja uusi video lisätty.

 

7.9.2021

Uusia kuvia ja uusi video lisätty!

Duff odottelee edelleen yhteydenottoa tulevalta kodiltaan.

Duff on tottumaton vieraisiin ja arastelee uusia ihmisiä. Tulevan kodin tuleekin ottaa tämä huomioon ja olla kärsivällinen ja lempeä Duffin luottamuksen voittamiseksi. Ujon ulkokuoren alta paljastuu varmasti iloinen ja reipas koira, kunhan  Duff saa lisää itseluottamusta. Tähän voisi olla apuna, jos tulevassa kodissa olisi valmiiksi rauhallinen ja reipas koirakaveri.

 

8.7.2021
Duff aloittaa oman kotinsa etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Duff saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Duff on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Koiran yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: