Päivitetty 10.08.2022

Rakas, raskas koirani Rumba


Rumba

Tällä kertaa Rakas, raskas koirani -kampanjassa tutustutaan helmikuussa 2022 kotiutuneeseen Rumbaan.

”Rumba on n. 1,5-vuotias tyttö, löydetty pentuna Romaniasta emon ja muun pentueen kanssa. Helmikuussa 2022 Rumba tuotiin loppuelämän kotiin Vantaalle. Kyseinen kuukausi oli vaikea niin Rumballe että omistajalle. Luottamuspula, pelko ja stressi varjostanut kotiutumisen ajan. Sisäsiistiksi, hihnassa kävelyssä, ja muutenkin ulkoiluun oppimisessa menee ainakin puolivuotta. Tilannetta pahensi se, että Rumba puri valjaansa rikki, joten edessä oli valjaiden pukeminen. Rikkinäisiä valjaita irrottaessa Rumba karkaili, puri, näykki omistajaa.

Keväällä Rumba alkanut laskea suojamuurejaan jonkin verran ja alkanut tulla toimeen toisen omistajan kanssa, kun taas alkanut pelkäämään toista enemmän. Rumba luottaa naisiin enemmän, uskomattoman pelokas miehiä kohdatessa. Rumba antoi ensimmäistä kertaa silittää, minkä jälkeen hänestä kuoriutui hellyydenkipeä pienokainen. Yritettiin myös tutustuttaa Rumbaa toiseen koiraan, mutta oli niin pelon valtaamana vielä, ettei tutustumisesta tullut mitään.

Kesän koittaessa omistajan omat voimavarat ja keinot alkoi olla lopussa ja epätoivo koiran kanssa varjosti elämistä, jatkuva stressi siitä, että traumatisoiko itse valmiiksi ujon koiran ja olenko itse epäonnistunut omistajana, kun ei voi edes koiraa käyttää ulkona. Yhteyshenkilön kautta saatiin kouluttajaan yhteys. Treenien ja eläinlääkäristä saatujen rauhoittavien avulla saatu Rumballe valjaat ylle. Ensimmäinen eläinlääkärikäyntikin sujui paremmin kuin oletetusti. Pelotti, että Rumba purisi eläinlääkäriä, mutta olikin paljon reippaampi, mitä luultiin, vaikkakin oli kovan stressin ja pelon valtaamana.

Toisen kerran tutustutettu toiseen koiraan, tällä kertaa paremmin tuloksin. Rumba sai leikkikaverin, mutta alkoi olla leikit rajun näköisiä, minkä vuoksi on pitänyt mennä väliin. Rumba on myös ensimmäisiä kertoja tullut myös sänkyyn nukkumaan, vaikkakin tarvitsee nostoapua vielä.

Matkaa kotikoiraksi on vielä hyvinkin paljon ja tie on kivinen. Onneksi on vahva tukiverkosto, mikä ei tuomitse vaan haluaa ohjata ja neuvoa. Ilman yhteyshenkilöä, ymmärtävää eläinlääkäriä, kouluttajaa, työntekijöitä ja muita rescueiden omistajia, matkasta olisi tullut entistäkin pidempi.”

Tarinan kertoivat omin sanoin Rumban omistajat Maija-Elina ja Kristjan.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.