Päivitetty 11.02.2022

Kodin saanut koira: RUMBA (Tanssipennut)


Syntymäaika: noin 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.12.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Marraskuussa 2020 Carmen löysi Mitrenin hautausmaan läheltä emon sekä sen kahdeksan pentua. Yksi pennuista oli valitettavasti kerennyt jo menehtyä kylmyyteen, muut pennut värjöttelivät läjässä emon lähellä. Pennuista neljä, Samba, Rumba, Jive ja Cha-cha pääsevät nyt noin 9kk iässä mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Myös emo, Bossa, löytyy adoptio-ohjelmasta. Loput pennuista ovat adoptio-ohjelmaan vielä liian arkoja. Pentujen kesken on huomattu tarhalla luonne-eroja, mutta jokaiselle niistä kaikki tarhan ulkopuolinen elämä on vierasta ja jännittävää. Jokainen niistä tarvitsee tulevalta perheeltään aikaa, lempeää ohjausta sekä tukemista matkallaan kotikoiraksi. Myös kärsivällisyys ja huumorintaju ovat varmasti tarpeen ja kotiutumisen edetessä voi edessä olla paljon pentuenergiaa, unettomia öitä ja silputtuja sanomalehtiä. Pentujen rotuperimää emme voi kuin arvailla, joten iän kertymisen myötä voi esiin tulla yllättäviäkin ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä.

Rumba on adoptio-ohjelmassa olevista tanssipennuista ujoin. Sekin pyörii kyllä iloisesti vieraiden ympärillä häntä heiluen ja haistellen, mutta koskettaminen jännittää eikä Rumba juuri uskalla jäädä ihmisen rapsuteltavaksi. Tyttö suhtautuu kuitenkin hyvin, kun se otetaan syliin kuvien ottamista varten ja palautuu nopeasti jännästä tilanteesta, kun pääsee takaisin maahan. Rumba ei juuri hauku tapaamisen aikana. Rumba etsii kotia, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan riittävästi aikaa ja aktiviteettia sekä sitoutumaan etenemään koiran ehdoilla. Rumban kodilta edellytetään ymmärrystä siitä, kuinka tukea ujompaa koiraa kohti reipastumista. Rumban tulevassa kodissa voisi mielellään olla kiva koirakaveri valmiina. Rauhallinen asuinympäristö katsotaan eduksi.

Rumba on noin 40 cm korkea ja painaa arviolta 10-12 kg.

Päivitykset

11.2.2022
Onnekas Rumba matkusti omaan kotiinsa 5.2. ja aloitti totuttelun kotikoiran elämään <3

18.12.2021
Rumba on tänään varattu omaan kotiinsa <3

7.11.2021
Kulkurien aktiivit tapasivat lokakuussa Romanian reissullaan tanssipentujen Jiven sekä Rumban. Pentueesta kaksi on jo päässyt matkaamaan omiin koteihinsa Suomeen, mutta nämä kaksi vielä odottavat. Rumba on ujompi kuin Jive ja se onkin varuillaan vieraiden ihmisten seurassa. Rumba tulee kuitenkin ulos kopista, eikä lähde karkuun aktiiveja. Rohkaistuupa ottamaan nameja aktiivien kädestäkin, vaikkakin ujostellen. Olisi ihanaa, jos Rumba pääsisi omaan kotiinsa pian rohkaistumaan, mielellään rohkean koirakaverin esimerkillä. Lisätty uusia kuvia sekä videoita.

18.8.2021
Rumba aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Rumba saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rumba on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.