Päivitetty 26.09.2021

Kodin saanut koira: BOSSA (nyk. Bella)


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
19.8.2021
Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Carmen löysi Bossan pentuineen viime marraskuussa Mitrenin hautausmaan läheltä, missä elää paljon kodittomia koiria. Bossalla oli alunperin 8 pentua, mutta valitettavasti yksi oli jo löytö hetkellä ehtinyt paleltua kuoliaaksi. Muut olivat värjötelleet läjässä emonsa lähellä hakien turvaa. Tällä hetkellä Bossan pennuista neljä; Samba, Rumba, Jive ja Cha-cha, etsivät myös kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Herttainen Bossa on todella reipas, sosiaalinen ja ihmisrakas. Bossa tulee rohkeana vieraidenkin luokse pyytämään huomiota ja rapsutuksia. Bossa vaikuttaa kaikinpuolin tasapainoiselta koiralta. Pitkäpinnainen Bossa sietää mielettömän hyvin päällä pomppivia ja yli kiipeäviä pentuja. Ajoittain Bossa leikkii iloisesti pentujen kanssa, mutta rauhoittuu myös nopeasti. Bossa on viisaan oloinen koira, eikä sillä vaikuta olevan kiire mihinkään. Ihmisen vierelle Bossa mielellään jäisi pidemmäksikin aikaa nautiskelemaan olostaan.

Bossa ei juurikaan hauku tarhalla, mutta käytös saattaa muuttua kotiutumisen myötä. Luonteen ja käytöksen puolesta Bossa voisi sopia varmasti monenlaiseen kotiin. Tulevalla kodilla tulee kuitenkin olla aikaa ja kärsivällisyyttä tukea Bossaa kotiutumisessa sekä tarjota Bossalle riittävästi aktiviteetteja.

Bossan säkäkorkeus on arviolta noin 45-50cm ja painoa sillä on noin 15-17kg.

Päivitykset
25.9.2021
Bossa pääsi matkustamaan omaan kotiinsa ja sai uudeksi nimekseen Bella.

9.9.2021
Bossa sai tänään ilouutisia, sillä hänet on varattu omaan kotiin!

19.8.2021
Bossa aloitti kodinetsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Bossa saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bossa on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Nancy Tahlfeldt

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa