Päivitetty 26.09.2021

Kodin saanut koira: CARA BLONDE (Suomessa)


Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Turku)
steriloitu

 

Suloinen Cara on saanut monen monta kotitarjousta, joten postilaatikko sulkeutuu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

22.8.2021
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru . Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan huolehtivat omistamansa  omakotitalon pihapiirissa olevalla tarhallaan noin 40 koirasta kerrallaan. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Vuodesta 2012 lähtien Kulkureiden adoptio-ohjelmaan ovat tulleet kaikki Luizan koirat, joiden arvioidaan sopeutuvan kotikoiriksi Suomeen.

Eräänä tammikuun lopun päivänä Luiza huomasi facebookista postauksen, jossa naapurikylästä kotoisin oleva nainen kertoi löytäneensä kaksi hylättyä koiranpentua ja etsi niille paikkaa. Luiza päätti huolehtia siitä, etteivät pennut joudu huonoihin oloihin  ja otti pennut luokseen. Narttupennut, mitä todennäköisimmin sisarukset, saivat nimekseen Cara ja Mira ja ne ovat saaneet kasvaa Luizan ja Stefanin hoivissa ja ovat nyt noin seitsemän kuukauden ikäisiä. Adoptio-ohjelmaan tullessaan vaalea Cara saa nimeensä lisäyksen Blonde erottautuakseen muista Cara-nimeä kantavista koiristamme.

Tytöt ovat kuin paita ja peppu eli aina yhdessä ja siksi toivotaankin, että niiden tulevissa kodeissa on kiva koirakaveri seurana ja rohkaisemassa kotiutumisessa. Cara ja Mira ovat Luizan mukaan “hyviä tyttöjä” ja suhtautuvat ystävällisesti niin ihmisiin, muihin koiriin kuin kissoihinkin. Tytöt ovat hyvin energisiä ja haukkuvat tarhalla paljon. Haukku todennäköisesti vähenee kun tytöt pääsevät kotioloihin, mutta ehkä varmin vaihtoehto on koti, jossa haukusta häiriintyviä naapureita ei ole. Cara Blonden toivekoti on aktiivinen koti, jossa tätä kaunista tyttöä jaksetaan kärsivällisesti opastaa kotikoiran tavoille ja halutaan järjestää hänelle monipuolista koiramaista tekemistä.

Cara Blonde painaa nyt noin 10-12 kg ja kasvaa vielä jonkin verran keskikokoiseksi aikuiseksi koiraksi.

Päivitykset

26.9.2021
Cara on muuttanut omaan kotiin. Paljon onnea Cara ja perhe!

21.9.2021
Suloinen Cara on varattu ja tyttö pääsee pian muuttamaan omaan kotiin.

22.8.2021
Cara pääsi matkustamaan Suomeen yhdessä siskonsa kanssa 14.8., Mira omaan kotiin ja Cara kotihoitoon Turkuun. Kotihoitajat olivat välittömästi myytyjä tälle suloiselle tytölle, joka luotti  alusta alkaen hänestä huolehtiviin ihmisiin. Cara on viikossa rohkaistunut liikkumaan asunnossa kylpyhuonetta ja parveketta lukuunottamatta ja on tottunut kulkemaan kerrostalon rappukäytävässä ja jopa hissikin menettelee, vaikka aluksi hirvitti. Ulkona Cara ei ole moksiskaan autoista eikä liikenteen vilinästä, mutta vieraat ihmiset ovat sen mielestä vielä pelottavia vaikka toisaalta kiinnostavia. Kotihoitopaikassa käväissyt vieras sai Caran hermostumaan ja haukkumaan koko vierailun ajan. Sisällä Caran turva- ja lempipaikkoina toimivat sohva ja sänky, jotka neitokainen huomasi nopeasti kivoiksi paikoiksi. Aluksi valjaiden näkeminen sai Caran pakenemaan sänkyyn, mutta nyt se tulee innoissaan ja antaa pukea valjaat uloslähtöä varten. Kotihoitajat kertovat Carasta mm. näin: “Peilissä näkyvä koira on vähän jännittävä, mutta kiinnostava ja Cara yrittääkin kommunikoida sille haukkumalla. Cara kaipaa kovasti huomiota ja aktivointia, ja välillä käyttää ääntään jos ei saa omasta mielestään tarpeeksi huomiota. 😅 Leikki itsekseen ei innosta kovin pitkään, mutta ihmisen kanssa leikkisi vaikka loputtomiin. Cara tulee varmasti siis tarvitsemaan tulevassa kodissa tosi paljon aktivointia ja pitkiä lenkkejä, jotta saa kierrokset laskemaan.” Cara vaikuttaa todella älykkäältä koiralta ja tykkää oppia uusia asioita ja onkin jo oppinut istumaan ja antamaan molempia tassuja pyydettäessä. Koska ihmisen läsnäolo on Caralle todella tärkeää, kotihoitopaikassa on jo harjoiteltu yksinolemista, aluksi niin, että Cara on toisessa huoneessa portin takana.  Omaan huoneeseen rauhoittuminen niin että joku on kotona, on toistaiseksi mennyt ihan hyvin, kunhan Caralla on tarpeeksi rauhallinen mielentila. Jopa 45 minuuttia se on viettänyt onnistuneesti omassa rauhassa, ihmisen ollessa toisessa huoneessa. Lisätty Caralle kuvia ja video kotihoidosta.

21.6.2021
Cara Blonde aloittaa oman kodin etsimisen Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cara Blonde saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cara Blonde on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Cara Blonden yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.