Päivitetty 27.09.2021

Kodin saanut koira: LEE (Team Mitreni) (nyk. Manu)


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Romaniassa (Carmen Mandescu/Carpe)
Kastroidaan

 

Lee on saanut monta hyvää kotitarjousta, joten nyt Leen postilaatikko sulkeutuu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

3.9.2021
Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Lee sisaruksineen (DaviBee, Nee, RaviNavi) ovat tulleet Carpen tarhalle vain neljän viikon ikäisenä. Perhe, joka asui Mitrenissä, olisi heittänyt perheen pienen tyttökoiran saamat pennut metsään. Vaikka Carmen kuinka pyysi, että he olisivat pitäneet pennut pidempään äitikoiran luona, perhe ei suostunut tähän. Carmenin oli pennut pelastaakseen otettava ne siten kovin pieninä tarhalle. Pennut ovat joutuneet emostaan eroon ihan liian aikaisin. Muut sisarukset ovat jo löytäneet oman kotinsa ja toivottavasti pian on myös Leen vuoro matkustaa Suomeen.

Lee on pentueesta se joka on tarkin ruoan suhteen. Carmenin mukaan ei kuitenkaan mitenkään liian suuresti, mutta on kuulema täpäkämpi kuin muut sisarukset tämän suhteen. Lee on hieman varovainen uusien tuttavuuksien kanssa, tulee kyllä luokse ja on utelias, mutta jos yrittää rapsuttaa hän perääntyy hieman ja katselee sieltä, että mitä sinä oikein meinaat? Jos Leen kuitenkin joutuu ottamaan kiinni ja syliin, hän ei tee eikä reagoi mitenkään, on vaan. Lee on siis tottumaton ihmisten kanssa.

Koska Lee on elänyt koko pentuaikansa tarhalla, hän tulee myös tarvitsemaan positiivisia kokemuksia paitsi ihmisistä, myös ympäröivästä maailmasta. Muutos uuteen kotiin muuttaessa tulee varmasti olemaan hänelle alkuun jännittävää. Liikenne, vieraat ihmiset, hihna lenkkeily ja sisätiloissa asuminen ovat Leelle täysin vieraita asioita ja tottuminen voi viedä aikaa. Harkinnanvaraisesti lapsiperheeseen, eikä ihan pienten lasten perheeseen luovuteta. Lee haukkuu jonkinverran, muiden mukana.

Leellä on arvion mukaan korkeutta noin 35-40cm ja painoa siinä 8 kg hujakoilla. Carmen kuvailee häntä näin: “He is more small and stuffed”, eli hieman potra pönöttäjä <3 .

Päivitykset

27.9.2021
Pikku Lee on saapunut onnelisesti omaan kotiinsa 25.9. Onnellista elämää Lee, nykyisin Manu ja oma ihminen!

19.9.2021
Suloinen Lee on varattu ja pian poika jo pääseekin kotiin!

3.9.2021
Aktiivimme tapasivat Leen vieraillessaan pitkästä aikaa Carpen tarhalla elokuun lopulla. Lee asuu sisäpihalla olevassa koiralaumassa. Lee tuli pyynnöstä Carmenin luo ja selvästi nauttii tutun ihmisen läsnäolosta ja rapsutuksista. Pienikokoisena Lee jää isompien pentujen jalkoihin ja yrittää pitää niihin etäisyyttä. Isot pennut olivat innoissaan vieraista ja Lee, vaikka selvästi olisi halunnut tutustua vieraisiin, pysyi häntä heiluen hieman etäällä. Isompien pentujen ollessa muualla kuin vieraiden vieressä, Lee yritti lähestyä, mutta ei ihan ehtinyt.  Lee vaikuttaa siis avoimelta ja sosiaaliselta, mutta ei viihdy isojen koirien seurassa.  Lisätty Leelle kuvia ja videoita. 

29.06.2021
Suloinen Lee on lisätty adoptio-ohjelmaan.
____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Lee saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lee on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Leen yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.