Päivitetty 27.09.2021

Kodin saanut koira: TRABI (nyk. Demi)


Syntymäaika: 7/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
steriloitu

 

Trabi on saanut monta hyvää kotitarjousta, joten nyt Trabin postilaatikko sulkeutuu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

5.9.2021
Romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat hänen kotimaansa kodittomat eläimet. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle eläimelle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu lukuisten kissojen ja muiden eläinten lisäksi noin 300 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Miehensä kanssa hän omistaa myös Onevet-eläinlääkäriklinikat Bukarestin keskustassa ja Cosoban tarhan yhteydessä. Kaikki yhdistyksemme kautta Suomeen adoptoidut koirat kulkevat viimeksi mainitun klinikan kautta, ja siellä koirille tehdään muun muassa maahantuontiviranomaisten edellyttämät toimenpiteet.

Tarina ei kerro, miten pikkuinen ja söpö Trabi päätyi Cosoban tarhalle. Välillä pentuja tuodaan tarhan portille päivittäin useita, kun hylättyjä, yksinään harhailevia pentuja löytyy teiden varsilta. Trabi on rokotettu ja steriloitu, joten tyttö on valmis matkustamaan omaan kotiin. Adina kertoo, että Trabi on ystävällinen niin ihmisille kuin toisille koirillekin. Ulkonäön perusteella Trabissa on paljon terrieriä, joten se tarvitsee kodin, jossa ollaan valmiita tarjoamaan Trabille paljon niin fyysistä kuin älyllistä aktiviteettia, mutta myös rentoa yhdessäoloa. Trabi on onnellinen saadessaan kotiuduttuaan olla mahdollisimman paljon mukana oman perheen touhuissa ja menossa. Trabin oli tarkoitus tulla Suomeen kotihoitoon kesäkuussa, mutta positiivisen multiresistenssitestin takia Trabi jäi tarhalle odottamaan uutta testiä. Trabi testataan uudelleen kun se tulee varatuksi.

Trabi painaa noin 9 kg ja on noin 40 cm korkea.

Päivitykset

27.9.2021
Trabi on saapunut omaan kotiin 25.9.2021. Paljon onnea Trabi, nykyisin Demi, ja oma perhe!

5.9.2021
Trabi on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

13.8.2021
Ihanat Embla-yhdistyksen aktiivit vierailivat Cosoban tarhalla ja tapasivat siellä myös Trabi-tyttösen ja niinpä saimme hänestä tuoreita kuulumisia, kuvia ja videon. Trabi asuu tarhan pihalla vapaana ja oli emblalaisia heti vastassa. Trabi on hyvin reipas ja sosiaalinen, kävi iloisesti moikkaamassa kaikki vieraat ja hääräili jaloissa sen aikaa kun he olivat pihalla. Trabi rakastaa ihmisiä, puskee syliin ja nuolee naaman. Trabi on siis aika tyypillisen touhukas nuori koira, joka sählää menemään ja välillä innostuessaan hammastelee (ei pahasti, selvästi vaan hakee huomiota kun ihmisen lähelle tunkee kerralla monta koiraa). Trabi leikkii paljon muiden koirien kanssa ja käy välillä muiden hermoille. Adina toteaakin leikillään, että Trabille käy vielä huonosti, jos ei pian pääse kotiin! Trabi ei vastaa rähinöihin vaan lähtee leikittämään seuraavaa kaveria. Trabi on tosi iloinen ja mutkaton tyyppi!

1.8.2021
Lisätty Trabille uusi video. Trabi siirtyy samalla aikuisten koirien kategoriaan.

22.6.2021
Trabi aloittaa kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Trabi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Trabi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Trabin yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko.

 

I don’t know if this white girl is promoted, she is ready to go, around 10 months, friendly with people and dogs, 40 cm height, 9 kilos, playful

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.