Päivitetty 27.09.2021

Kodin saanut koira: MISS LIA (nyk. Lia)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

3.9.2021
Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Suloinen Miss Lia tuotiin pienenä pentuna veljensä Loudin kanssa Carpen tarhalle Oltenitan kylästä. Miss Lia suhtautuu ystävällisesti niin tuttuihin ihmisiin kuin koiriin, sekä narttuihin että uroksiin. Hän on yleensä rauhallinen nuori koira, mutta saa silloin tällöin hepulikohtauksia juosten sinne tänne aitauksessaan. Miss Lia haukkuu vähän. Uusiin ihmisiin, erityisesti isokokoisiin miehiin Miss Lia suhtautuu varauksellisesti eikä lähesty uusia ihmisiä oma-aloitteisesti, ennen kuin on saanut kunnolla aikaa tottua heihin.  Muutoin hän on herkkä ja miellyttävä koiratyttö ja supersuloinen kauniine silmineen.

Miss Lia etsii rauhallista kotia, missä ymmärretään herkän tytön sielunelämää ja halutaan ohjata ja rohkaista häntä lempeästi kotikoiran elämään. Kotiutumisen myötä Miss Lian vauhdikkaampi puoli saanee enemmän tilaa, joten kodilta odotetaan myös valmiutta järjestää tytölle mukavia yhteisiä lenkkejä ja muuta koiramaista puuhaa.

Miss Lia on noin vuoden vanha, painaa noin 17 kg ja on noin 50 cm korkea.

Päivitykset

27.9.2021
Lia on saapunut kotiin 25.9. Onnellista elämää Lia ja perhe!

3.9.2021
Miss Liaa odottaa oma koti Suomessa. On niin ihanaa, että Lia pääsee pian nauttimaan oman perheensä läheisyydestä.

3.9.2021
Aktiivimme tapasivat Miss Lian elokuun lopulla vieraillessaan Carpen tarhalla. Miss Lia on reipas, utelias ja innostunut nuori koiraneito. Lia tuli heti tutkimaan vieraat ja antoi koskea itseään ongelmitta. Tytön kotiuttamisessa ja kasvattamisessa namit tulevat olemaan kova sana, sillä hän söi namit rohmuten kädestä. Liaa voi kuvata myös aktiiviseksi hassuttelijaksi eli tämän tytön kanssa ei tule tylsää. Lia ei ole kuitenkaan yliaktiivinen vaan pysyttelee vieraiden lähellä ja rauhoittuu pian alun koheltamisen jälkeen. Lia tulee hyvin toimeen neljän kämppiksensä kanssa. Lisätti Lialle kuvia ja videoita.

1.8.2021
Miss Lia pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään omaa kotia.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Miss Lia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miss Lia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miss Lian oma yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.