Päivitetty 27.09.2021

Kodin saanut koira: BIBA


Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloidaan

 

Biba on saanut monen monta kotitarjousta, joten koti löytyy varmasti jo saapuneiden hakemusten joukosta. Biban postilaatikko sulkeutuu.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

1.8.2021
Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla huolta päivittäin.

Tarhalla omaa kotia odottavan, noin kolmevuotiaan Biban löysi Carmenin ystävä haahuilemasta kaduilta ja pyysi Carmenia ottamaan tytön turvaan. Biba on todella reipas ja iloinen tättähäärä ja niin tomeran oloinen, että saattaa kantaa perimässään terrieriä. Ihmisiä kohtaan Biba on tosi avoin ja ystävällinen, hakee rapsutuksia ja saa nostaa syliin ja käsitellä ilman mitään ongelmia. Sylissä Biba lähinnä yrittää pussailla. Topakkuus näkyy suhteessa muihin koiriin, lähinnä samaa häkkiä asuttavaan pehmeään Pookieen, jota Biba pomottaa.  Muuten Biba asuu kuitenkin ihan sopuisasti kahden nartun ja yhden uroksen kanssa. Biba haukkuu jonkin verran terrierityyppistä komennushaukkua.

Biba sopiikin monenlaiseen kotiin, jossa halutaan ja osataan opastaa tyttöä kärsivällisesti ja palkitsemalla kotikoiran tavoille. Biba voisi kotiuduttuaan tykätä jostain yhteisestä harrastuksesta oman ihmisensä kanssa.

Biba on noin 30-35 cm korkea ja painaa noin 5-6 kg.

Päivitykset

27.9.2021
Biba on saapunut kotiin 25.9. Onnellista elämää Biba ja perhe!

30.8.2021
Biba on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

1.8.2021
Biba pääsee adoptio-ohjelmaamme etsimään kotia.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Biba saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Biba on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Biban oma yhteyshenkilö on Marjukka Kokko

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.