Päivitetty 14.08.2021

Kodin saanut koira: DAVI (Team Mitreni)


Syntymäaika: 08/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta
20.6.2021Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Davi sisaruksineen (Bee, Nee, Lee, Ravi, Navi) ovat tulleet Carpen tarhalle vain neljän viikon ikäisenä. Perhe, joka asui Mitrenissä, olisi heittänyt perheen pienen tyttökoiran saamat pennut metsään. Vaikka Carmen kuinka pyysi, että he olisivat pitäneet pennut pidempään äitikoiran luona, perhe ei suostunut tähän. Carmenin oli pennut pelastaakseen otettava ne siten kovin pieninä tarhalle. Pennut ovat joutuneet emostaan eroon ihan liian aikaisin.

Tällä hetkellä Davi asustelee pihalla muiden pentujen kanssa. Carmen kertoo, että Davi suhtautuu ystävällisesti toisiin koiriin – suhtautuminen ei ole alistuvaa, mutta ei dominoivaakaan.  Ihmisiä kohtaan Davi on hivenen ujo, mutta utelias. Davi haukkuu jonkun verran, joten tulevan kodin on hyvä huomioida, että haukkumista saattaa esiintyä myös uudessa kodissa. Tulevan perheen on  hyvä huomioida, että meille tutut arjen asiat ovat Naville täysin uusia ja ihmeellisiä. Uuteen elämään ja uusiin ihmisiin tottuminen voi viedä aikaa ja totuttaminen uusiin asioihin tuleekin tehdä lempeästi ja kärsivällisesti.

Davi on kooltaan tällä hetkellä noin 40 cm ja 7 kg.

Päivitykset 

14.8.2021

Suloinen Davi saapui tänään Suomeen ja pääsi aloittamaan uuden elämän ikiomassa kodissa oman perheen kanssa.

9.7.2021

Ihana Davi ei tiedäkään, miten hyviä uutisia tämä päivä sisälsikään – Davi varattiin juuri omaan loppuelämän kotiin. Onnea Davi ja perhe! <3

20.6.2021

Suloinen Davi aloitti oman loppuelämän etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

_______________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Davi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Davi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Davin yhteyshenkilönä toimii Laura Arala.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.