Päivitetty 20.08.2021

Kotia etsivä koira: SAMBA (Tanssipennut)


Syntymäaika: noin 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
18.8.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Marraskuussa 2020 Carmen löysi Mitrenin hautausmaan läheltä emon sekä sen kahdeksan pentua. Yksi pennuista oli valitettavasti kerennyt jo menehtyä kylmyyteen, muut pennut värjöttelivät läjässä emon lähellä. Pennuista neljä, Samba, Rumba, Jive ja Cha-cha pääsevät nyt noin 9kk iässä mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Myös emo, Bossa, löytyy adoptio-ohjelmasta. Loput pennuista ovat adoptio-ohjelmaan vielä liian arkoja. Pentujen kesken on huomattu tarhalla luonne-eroja, mutta jokaiselle niistä kaikki tarhan ulkopuolinen elämä on vierasta ja jännittävää. Jokainen niistä tarvitsee tulevalta perheeltään aikaa, lempeää ohjausta sekä tukemista matkallaan kotikoiraksi. Myös kärsivällisyys ja huumorintaju ovat varmasti tarpeen ja kotiutumisen edetessä voi edessä olla paljon pentuenergiaa, unettomia öitä ja silputtuja sanomalehtiä. Pentujen rotuperimää emme voi kuin arvailla, joten iän kertymisen myötä voi esiin tulla yllättäviäkin ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä.

Sambaa kuvaillaan iloiseksi ja reippaaksi tyypiksi. Samba näyttäytyy kuitenkin hieman rauhallisempana kuin muut pennut, se katselee tilanteita ensin ja innostuu sitten leikkimään ja tutkimaan. Ihmisiin tyttö suhtautuu innokkaasti ja tulee haistelemaan, mutta uskaltaa jäädä vain hetkeksi rapsuteltavaksi. Samba jää ehkä hieman muiden pentujen jalkoihin ja on porukasta selvästi se, joka väistää ensimmäisenä. Samba ei juuri hauku tavattaessa tarhalla. Samba etsii kotia, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan riittävästi aikaa ja aktiviteettia sekä sitoutumaan etenemään koiran ehdoilla. Tulevassa kodissa voi olla kiva koirakaveri, mutta Samba voisi pärjätä myös ainoana koirana.

Samba on tällä hetkellä noin 40 cm korkea ja painaa arviolta 10-12 kg.

Päivitykset

18.8.2021
Samba aloittaa tänään oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa!


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Samba saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Samba on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa