Päivitetty 31.10.2021

Kodin saanut koira: CHA-CHA (nyk. Salli) (Tanssipennut)


Syntymäaika: noin 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloidaan

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
10.10.2021

Carpen tarha, lähellä romanialaista Mitrenin kylää on romanialaisen eläinsuojelija Carmen Mandescun ja Kulkurien yhteinen projekti, joka on rahoitettu pääosin lahjoitusvaroin. Carpe on tällä hetkellä noin sadan kodittoman koiran ja kissan tarha, joista pitää huolta tarhalla asuva romanialainen pariskunta. Tarhalla eläimille pyritään järjestämään mahdollisimman hyvät elinolot niiden odottaessa kodin löytymistä tai vaikka kotia ei löytyisikään. Tarhan yhteinen rakennusprojekti alkoi toukokuussa 2016 ja jatkui kolme vuotta päättyen elokuussa 2019. Kulkurien ja Carmenin yhteistyö jatkuu eri muodoissaan muun muassa valistustyön sekä sterilointityön merkeissä. Carmen jatkaa muiden tukijoidensa kanssa tarhan varustamista ja tällä hetkellä on ajankohtaista sähköjen saaminen tarhalle.

Marraskuussa 2020 Carmen löysi Mitrenin hautausmaan läheltä emon sekä sen kahdeksan pentua. Yksi pennuista oli valitettavasti kerennyt jo menehtyä kylmyyteen, muut pennut värjöttelivät läjässä emon lähellä. Pennuista neljä, SambaRumba, Jive ja Cha-cha pääsevät nyt noin 9kk iässä mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Myös emo, Bossa, löytyy adoptio-ohjelmasta. Loput pennuista ovat adoptio-ohjelmaan vielä liian arkoja. Pentujen kesken on huomattu tarhalla luonne-eroja, mutta jokaiselle niistä kaikki tarhan ulkopuolinen elämä on vierasta ja jännittävää. Jokainen niistä tarvitsee tulevalta perheeltään aikaa, lempeää ohjausta sekä tukemista matkallaan kotikoiraksi. Myös kärsivällisyys ja huumorintaju ovat varmasti tarpeen ja kotiutumisen edetessä voi edessä olla paljon pentuenergiaa, unettomia öitä ja silputtuja sanomalehtiä. Pentujen rotuperimää emme voi kuin arvailla, joten iän kertymisen myötä voi esiin tulla yllättäviäkin ominaisuuksia ja luonteenpiirteitä.

Cha-cha on iloinen ja leikkisä tyttö, joka viuhottaa pitkin häkkiä häntä heiluen ja iloinen ilme naamallaan. Cha-cha on erittäin kiinnostunut ihmisistä ja käy tervehtimässä myös vieraat. Sen verran sitä kuitenkin vieraat ihmiset jännittävät, ettei jää pitkäksi aikaa kosketusetäisyydelle vaikka lähellä pyöriikin. Kun Cha-chaa käsitellään ja nostetaan syliin kuvia varten, se suhtautuu tähän hyvin ja palautuu tilanteista nopeasti. Cha-cha haukkuu innostuessaan jonkin verran. Cha-cha etsii kotia, jossa sille ollaan valmiita tarjoamaan riittävästi aikaa ja aktiviteettia sekä sitoutumaan etenemään koiran ehdoilla. Tulevassa kodissa voi olla kiva koirakaveri, mutta Cha-cha voisi pärjätä myös ainoana koirana.

Cha-cha on noin 40 cm korkea ja painaa arviolta 10 kg.

Päivitykset

31.10.2021
Cha-Cha, uudelta nimeltään Salli, tapasi eilen ensimmäistä kertaa oman perheensä matkustaessaan kotiin <3

10.10.2021
Cha-cha on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen <3

20.8.2021
Cha-cha aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Cha-cha saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Cha-cha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.