Romanian arkea – Carpen ja Cosoban tarhojen videoesittelyt

 

Romanian yhteistyökumppaneillamme on suuria tarhoja, joissa apua tarvitsevat eläimet asuvat ja viettävät aikaansa tunnollisten eläinsuojelijoiden huolehtiessa niiden hyvinvoinnista. Kulkurien aktiivit vierailevat toisinaan paikan päällä Romaniassa ja pääsevät näkemään, millainen tilanne tarhoilla milloinkin on ja minkälaisissa oloissa koirat siellä asustelevat.

Vuoden 2021 elokuussa Kulkurien vierailu Carpen sekä Cosoban koiratarhoille saatiin taltioiduttua videoiden muodossa – ja tässä on lopputulos!

 

Carpen tarhan videoesittely

 

Carpen tarha sijaitsee Mitrenin kylässä Romaniassa ja tarhaa ylläpitää Carmen Mandescu. Rescueyhdistys Kulkurit ry:n toiminnanjohtaja Salla Honkapää esittelee videolla koiratarhan sekä sen tämänhetkisen tilanteen, johon on vaikuttanut esimerkiksi koronapandemia. Koiria on tarhalla videon kuvausaikana lähes 200.

Carpen tarha on rakennettu Kulkurien sekä Carmen Mandescun yhteistyöprojektina vuosina 2016-2019. Tarhalle on istutettu puustoa sekä kasvustoa, jotka antaisivat varjoisan suojan siellä asuville eläimille. Häkit ovat melko tilavat sekä helposti siivottavissa Carpen tarhalla.

Häkkien lisäksi Carpen tarhalla on sisäpisa, jossa asustelee videon kuvaushetkellä noin 15 koiraa. Sisäpihalla sijaitsee myös rakennus, missä tarhan työntekijät asuvat.

Tarhan ympäristö on asuttamatonta ja syrjäistä aluetta, joka merkitsee rauhallista sijaintia koiratarhalle. Tarhan lähistölle hylätään myös paljon koiria viereisistä kylistä, jotka Carmen pelastaa Carpen tarhalle turvallisiin oloihin. Tarhalla asuu hylättyjen koirien lisäksi paljon sinne syntyneitä pentuja.

Pääset tutustumaan tarkemmin Carpen tarhaan tästä.

 

Cosoban tarhan videoesittely

 

Elokuussa 2021 kuvattu Cosoban tarhan esittelyvideo näyttää yhtälailla koiratarhan arkea toiminnanjohtaja Salla Honkapään johdolla. Videolla esitellään aluksi Cosoban tarhalla sijaitseva sterilointitalo, jonka rakennuttamista Rescueyhdistys Kulkurit ry on tukenut taloudellisesti.

Cosoban suurella pihalla elää vapaana joitakin kymmeniä koiria. Lisäksi tarhalta löytyy aitauksia aikuisille kissoille, joita on tarhaalla yhteensä satoja. Myös koirien pennuille on rakennetettu oma leikkiaitaus. Playground turvaa pentujen leikkimahdollisuuksien lisäksi sen, etteivät ne tule kiusatuksi tarhan aikuisten koirien toimesta.

Aikuisia koiria on sijoitettu häkkirivistöihin ja yhteensä tarhalla asustaa koiria videon kuvaushetkellä noin 400. “Häkit jatkuvat tarhalla niin pitkälle, kuin silmä kantaa“, esittelykierrosta luotsaava Salla Honkapää toteaa videolla. Yhdessä häkissä asuu noin 1-4 koiraa.

Pihalla elävillä koirilla on oma vilvoittelualueensa, jossa aikaansa viettävät myös tarhan kymmenisen työntekijää.

Tarhan sisäpihalla on alue, jossa adoptioon valmisteltavat koirat asuvat. Sisätilat ovat uusia, viime vuosina rakennettuja, joita on helppo siivota sekä pitää puhtaana.

Cosoban tarhan klinikalla eläinlääkäri Adina Vladut työntekijöineen esimerkiksi valmistelee adoptioon lähteviä koiria protokollan mukaisesti. Valmisteluihin kuuluvat ulko- sekä sisäloishäädöt, kliiniset tutkimukset. Rokotukset koirille annetaan myöskin klinikalla.

Pääset tutustumaan tarkemmin Cosoban tarhan esittelyyn tästä.

 

 

 

Lue myös:

Rescueyhdistys Kulkurit rekrytoi: Tapahtumakoordinaattori (2)

Rescueyhdistys Kulkurit ry on vuonna 2012 perustettu hyväntekeväisyysjärjestö, joka toimii kestävän eläinsuojelutyön periaatteiden mukaisesti auttaen kohdemaansa Romanian kodittomia eläimiä monitahoisesti ja vastuullisesti. Arvoihimme kuuluu vastuullisuuden lisäksi...

lue lisää

Tiedote: Kulkurit lomalla 18.12.2023–7.1.2024

Kulkureissa lomaillaan kolmen viikon ajan ajalla 18.12.2023-7.1.2024. Tänä aikana meillä otetaan ansaitusti iisisti ja ladataan akkuja, jotta jaksamme auttaa kodittomia koiria alkavanakin vuonna. Loma vaikuttaa jonkin verran toimintoihimme, joten tässä muutamia...

lue lisää

Kulkurit mukana HESYn Joulutorilla 25.–26.11.

Kulkurit ovat mukana Hesyn Joulutorilla la–su 25.–26.11. Luvassa on eläinsuojelu- ja rescueyhdistysten yhteiset joulumarkkinat! Hanki paketteja pukinkonttiin ja auta samalla kodittomia eläimiä. Tarjolla ainutlaatuisia käsitöitä, herkkuja, kortteja, järjestöjen...

lue lisää

Joulukalenterit ja joulukortit nyt tilattavissa

Kulkurien uniikit joulukalenterit Nyt saamme jo hiiskua jännittävistä uutisista: tänä vuonna olemme saaneet myyntiin jopa kahta erilaista, aivan mielettömän upeaa, Kulkureille varta vasten suunniteltua paperijoulukalenteria. 😍 Koiraperheen oma joulukalenteri...

lue lisää

Shout it Out -huutokauppa vol. 8 alkaa 13.11.

Kulkurien huippusuosittu Shout it Out -hyväntekeväisyyshuutokauppa tulee taas, nyt jo kahdeksatta kertaa! Huutaja Tänä vuonna huutaminen alkaa 13.11.2023, mutta huutokaupparyhmään kannattaa liittyä jo nyt, jotta pääset fiilistelemään viime vuoden lahjoituksia ja...

lue lisää

Kulkurit ry mukana HESY:n Löytöeläinpäivillä 7.-8.10.

HESY:n perinteiset löytöeläinpäivät tulevat taas 7.-8.10. ja Kulkurit ry on mukana tapahtumassa Löydät meidät siis löytöeläinpäiviltä, jossa sinulla on mahdollisuus tulla moikkaamaan meitä ja kyselemään lisää Kulkureiden toiminnasta. Meiltä löydät myös Kulkureiden...

lue lisää