Päivitetty 31.10.2021

Kodin saanut koira: OSKER


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
3.9.2021
Romaniassa lähellä Mitrenin kylää on Carpen tarha. Carpe on romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha, jota on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa. Carpella on noin 100 koiraa, joista huolehtii tarhan yhteydessä asuva pariskunta. Carpella eläimillä on paremmat oltavat moneen muuhun paikkaan verrattuna, sillä täällä eläimet pääsevät eläinlääkäriin tarvittaessa ja olosuhteista on tehty mahdollisimman hyvät koiria ajatellen. Kantavana ajatuksena tarhaa suunniteltaessa olikin se, että koirille saataisiin niin hyvä paikka oleilla, kuin se nyt tarhaolosuhteissa vain on mahdollista.

Osker on päätynyt Carpen tarhalle Mitrenin kylästä pieneltä yksityiseltä tarhalta. Tarhaa ylläpiti nainen, jolla oli omalla pihallaan noin 100 koiran koiratarha. Naisen menehdyttyä viime syksynä pihalla asuvat koirat jaettiin apuun päässeiden eläinsuojelijoiden kesken.

Osker on todella kiltti ja sosiaalinen tapaus. Se tulee heti iloisesti pylly (ja hieman hassu puolipitkä häntä) vispaten uusia ihmisiä vastaan. Osker hakee rapsutuksia nätisti ja kellahtaa heti selälleen, jos niitä saa. Osker onkin pehmeäluonteinen ja alistuvan oloinen. Oskerilla on iloinen ja leikkisä luonne ja se touhottaa sen häkissä ihmisen luota toiselle. Osker myös rauhoittuu hyvin ja keskittyy esimerkiksi herkkuihin. Oskeria kuvataan ihanaksi pusuttelijaksi, jolla on koko ajan nauravainen ilme kasvoillaan. Osker asuu tarhalla toisen uroksen ja nartun kanssa ja tulee mainiosti toimeen näiden sekä muiden koirien kanssa. Osker voisikin olla sopeutuva monenlaiseen kotiin.

Osker on arviolta korkeudeltaan 45 cm ja painaa noin 13 kg.

Päivitykset

30.10.2021
Osker matkusti Suomeen ja pääsi loppuelämän kotiinsa omien ihmistensä luokse.

10.10.2021
Oskerin päivä on vihdoin koittanut, sillä nyt hänet on varattu omaan kotiin!

3.9.2021
Aktiivimme vierailivat elokuussa Romaniassa ja saimme iloisesta Oskerista uutta videomateriaalia.

30.7.2021
Pirteä Osker on lisätty Kulkureiden adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Osker saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Osker on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Oskerin yhteyshenkilönä toimii Nancy Tahlfeldt

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.