Päivitetty 31.10.2021

Kodin saanut koira: HUFF (nyk. Tove) (Fluffy family)


Syntymäaika: noin 11/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Assosiation, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.7.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Fluffy family eli emo sekä sen neljä pentua Huff, Puff, Duff ja Muff päätyivät tarhalle erään kyläläisen löytämänä ja tuomana. Fluffy family löydettiin kadulta ja tuotiin tarhalle silloin kun pennut olivat vasta pieniä. Nyt ne ovat kasvaneet tarhalla jo noin 8 kuukauden ikään ja asuvat keskenään samassa häkissä. Siskokset ovat uteliaita, mutta melko tottumattomia ja arastelevat uusia asioita, kuten valokuvausta ja videointia. Tutun ihmisen tullessa tyttöjen häkkiin, ne ovat reippaampia ja pomppivat sekä tulevat luokse. Tulee muistaa, että kaikki elämä tarhan ulkopuolella on pennuille uutta ja jännittävää. Ne tarvitsevat rutkasti aikaa ja hyviä kokemuksia uusista asioista ja ihmisistä. Tarhalla ollessaan pennut ovat haukkuneet “normaalisti” eli kommentoivat kyllä asioita, mutta eivät ole jatkuvasti äänessä.

Huff etsii kotia, jossa sille ollaan valmiita antamaan aikaa ja kärsivällisyyttä sekä tarjoamaan koiramaista puuhaa ja aktiviteettia riittävästi. Huff varmasti hyötyisi kivan koirakaverin esimerkistä tulevassa kodissaan. Tärkeintä on kuitenkin, että koti on valmis etenemään koiran tahtiin ja ehdoilla sekä tukemaan sitä suurten muutosten keskellä.

Huff tulee kasvamaan arviolta noin 50-55 cm korkeaksi ja 20-25 kg painoiseksi. Tällä hetkellä pentujen mitat ovat 45 cm ja 15 kg.

Päivitykset

31.10.2021
Huff matkusti eilen Suomeen ikiomaan kotiinsa ja sai nimekseen Tove <3

16.9.2021
Onnekas Huff on varattu omaan kotiin Suomeen jo tovi sitten.

10.7.2021
Huff aloittaa oman kotinsa etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmasta.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Huff saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Huff on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Olga Karttunen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.