Päivitetty 29.09.2021

Kotia etsivä koira: BIBBI


Syntymäaika: 12/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
29.9.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Arviolta noin 10 kuukauden ikäinen Bibbi on hylätty Cosoban tarhalle pentuna kuluneena keväänä. Kevättä kutsutaankin Romaniassa pentusesongiksi, sillä kylmän talven jälkeen pentuja syntyy kaduille tuhansittain. Tämän vuoksi myös tarhat täyttyvät pennuista kevään aikana.

Bibbi jakaa tarhalla häkkinsä muutaman muun, hiukan aremman pennun kanssa. Pentuporukka tulee hyvin toimeen keskenään ja viettävät päivänsä yhdessä telmien.

Uusien ihmisten saapuessa pentujen häkkiin, suhtautuu Bibbi heihin ensin hiukan ujosti ja jännittäen ensimmäiset minuutit. Bibbi elehtii hienosti rauhoittavien signaalien kautta ja reipastuu todella nopeasti. Hetken päästä se jo rentoutuu ja alkaa hassutella.

Vierailun aikana Bibbi rohkaistuu jo sen verran, että tulee iloisesti tervehtimään vieraita ja vaikuttaa kaikin tavoin iloiselt ja energiseltä nuorelta koiralta. Se on utelias ja kiinnostunut ja namin pudotessa puulavan alle, yrittää se sitkeästi ängetä hakemaan sitä kapeasta raosta. Bibbi vaikuttaa namimotivoituneelta ja aktiiviselta tyypiltä.

Bibbi haukkuu tarhalla muiden mukana, mutta ei vaikuta kovinkaan haukkuherkältä. Bibbille täydellinen koti olisi aktiviinen, koulutuksesta kiinnostunut perhe, joka on valmis käyttämään aikaa ja resursseja Bibbin kanssa touhuiluun.

Bibbi on kooltaan nyt 15-17 kiloa ja 50 cm korkea. Se tuskin enää kasvaa erityisen paljon, mutta painoa varmasti lihaksiston kasvaessa tulee lisää.

Päivitykset

29.9.2021
Bibbi aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Bibbi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Bibbi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Bibbin yhteyshenkilönä toimii Elina Ruuhinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa