Päivitetty 16.01.2023

Kodin saanut koira: JASPERI PUNATURKKI


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

9.11.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on noin 100 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Jasperi on jo sivuillamme jonkin aikaa kotia etsineiden Gretan ja Ernestin veli. Sisarukset asuivat aikaisemmin Mihailestin kunnallisella tarhalla, mistä Ioana viime vuonna haki turvaan ensin Gretan ja alkuvuodesta Ernestin kunnes viimein 19.3.2021 oli Jasperin vuoro. Jasper ehti olla Mihailestissa ankeissa oloissa kaksi vuotta, mutta odottaa nyt Ioanan ansiosta Cosoban tarhalla omaa kotiaan. Sisarukset tunnistavat toisensa selvästi ja leikkivät riemukkaasti yhdessä kun saavat olla välillä vapaana tarhan pihalla. Jasperin sopeutumista uudelle tarhalle on varmasti helpottanut sisarusten tapaaminen siellä. Jasper elää samassa häkissä ujon Caprita-nartun kanssa.

Jasperi on tarhalla hyvin samanlainen kuin veljensä Ernest, energinen ja hyväntuulinen  poika. Jasperi tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin muiden koirien kanssa.  Jasperin ja sisarusten kahdesta ensimmäisestä elinvuodesta ei ole tietoa, mutta veljensä tavoin Jasperi vaikuttaa aika tasapainoiselta nuorelta koiralta. Koska Jasperi on asunut niin pitkään tarhaympäristössä, muutos kotikoiraksi on pojalle valtava ja siksi Jasperille etsitään kotia rauhallisessa ympäristössä aikuisperheessä tai isojen lasten perheessä, jossa on jo koirakaveri auttamassa Jasperia kotiutumisessa.

Jasperi on aika kookas, noin 55-60 cm korkea ja painaa 25-30 kg.

Päivitykset

14.1.2023
Jasperi teki tänään elämänsä tärkeimmän matkan, omaan kotiin <3

15.4.2022
Aktiivimme tapasivat Jasperin reissullaan maaliskuun lopussa, ja sekös sitä riemastutti! Se hyppelee ympäriinsä, eikä oikein tiedä kenen tervehtimisestä aloittaisi. Se tutkii kaikki vieraat ja lipoo kännykät ja kamerat märäksi. Jasperi suhtautuu vieraisiin uteliaasti, ja antaa koskea vaikka se ei ole siihen kovin tottunut. Vielä onnellisempi se on nähdessään tutun Ioanan, ja hänen poistuessaan sitä jännittää jäädä vieraiden seuraan. Se käy välillä ottamassa tauon häkissä, ja palaa sitten uudelleen vieraiden luo.

Jasperilla on paljon hammaskiveä, ja sille on sitten viime näkemän kertynyt painoa.

9.11.2021
Hurmaava Jasperi sai jälleen lokakuussa (18.10.) yhdistyksestä vieraita. Jasperi tuli iloisena tervehtimään aktiiveja. Välillä poitsu hengaili koppinsa katolla. Pikkuisen Jasperia jännitti vieraat, mutta ei mene pois ja pyytää lisää huomiota. Jasperi aivan selvästi nauttii rapsutuksista. Jasperi on rauhallisen oloinen kaveri ja odottaa kärsivällisesti kutsua omaan kotiin, jonka soisi löytyvän ennen talvipakkasia. Lisätty kuvia ja video.

3.9.2021
Jasperi on ennättänyt olla Ioanan hoivissa viitisen kuukautta ja tänä aikana sekä Greta että Ernest ovat muuttaneet Suomeen omiin koteihinsa. Jospa nyt olisi jo Jasperin vuoro. Aktiivimme tapasivat Jasperin elokuun lopulla vieraillessaan Cosoban tarhalla ensimmäistä kertaa sitten koronapandemian alkamisen. Kun vieraat saapuivat Jasperin häkkiin, Jasperi otti vieraat vastaan kopin katolla iloisen oloisena. Tutun Ioanan kanssa Jasperi on hyvin avoin ja sosiaalinen ja sitä saa käsitellä miten vain. Aktiivimme Elinan lässyttäessä poika innostui, häntä alkaoi heilua ja Jasperi antoi  koskea ja silittää itseään. Jasperi jatkoi itse rapsutusten pyytämistä Elinalta lisää. Jasper on leikkisä ja elehtii hyvin. “Varsinainen kultamussukka!”, kertovat hänet tavanneet aktiivit. Lisätty Jasperille uusia kuvia ja videoita.

19.6.2021
Jasperi nauttii kesästä Cosoban tarhalle päästessään välillä jaloittelemaan omasta aitauksestaan. Silti se uneksii siitä, ettei tarvitsi olenkaan palata ankeaan aitaukseen vaan voisi olla omassa kodissaan omien ihmisten kanssa. Lisätty Jasperille kesäinen video!

9.4.2021
Jasperi aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Jasperi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Jasperi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Jasperin yhteyshenkilö on Milla Kukkonen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.