Päivitetty 14.07.2021

Kodin saanut koira: GRETA PUNATURKKI


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Ioana Bodea, Cosoba)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

9.4.2021
Ioana Bodea on romanialainen eläinsuojelija, joka on omistanut elämänsä kodittomien koirien auttamiselle. Ioana toimii oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä Cosoban koiratarhalla, jossa hänellä on vuokrapaikkoja pelastamilleen koirille. Samaan aikaan Ioana rakentaa miehensä kanssa pientä kotitarhaa rakenteilla olevan kotitalonsa pihalle.

Ioanalla on tapana käydä pahamaineisilla kunnallisilla tarhoilla ja lunastaa sieltä ulos sellaisia koiria, joissa näkee tavalla tai toisella potentiaalia. Ioana ottaa huostaansa myös kaduilta, ojanpientareilta tai pelloilta löytyneitä koiria. Greta on yksi niistä koirista, joka on syystä tai toisesta päätynyt alunperin Mihailestin kunnalliselle tarhalle, ja jonka Ioana on lunastanut sieltä ulos. Helmikuun 2020 lopusta asti Greta on asustellut Cosoban tarhalla odottamassa omaa mahdollisuuttaan tulla adoptoiduksi. Greta tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, ja suhtautuu hyvin myös ihmisiin. Jonkinverran Gretassa on nähtävissä varovaisuutta ihmisen ollessa läsnä, joten olisi tärkeää, että tulevassa kodissa olisi entuudestaan koirakokemusta ja koiran elekielen tuntemusta, jotta Gretaa pystyttäisiin näissä tilanteissa tukemaan, ja luottoa ihmisiin vahvistamaan. Tarhalla Greta ei ole osoittautunut erityisen haukkuvaiseksi tyypiksi.

Greta etsii koirakokenutta kotia, jossa toivotaan olevan toinen koira entuudestaan.

Greta on noin 55 cm korkea ja painaa n. 20 kg. Gretalla on kuonossa jälki, joka on todennäköisesti tarkoituksella tehty polttomerkki. Joillain seuduilla Romaniassa on tapana polttaa koiran kuonoon jälki, sillä jotkut uskovat sen suojaavan koiraa sairauksilta.

Päivitykset

14.7.2021
Greta on kotona, paljon onnea suloinen Greta ja perhe!

16.4.2021
Greta on varattu ja tyttöä odotetaan jo kovasti kotiin!

9.4.2021
Myös Gretan veljet Ernest ja Jasperi ovat tämän vuoden puolella päässeet Ioana Bodean ansiosta Mihailestin kunnalliselta tarhalta Cosoban tarhalle ja saman tien pojat ovat päässeet myös adoptio-ohjelmaamme. Greta on reipastunut tosi paljon alkuajoista tarhalla. Lisätty video sisaruskolmikosta tarhan pihalla.

3.2.2021
Täältä löytyy video Gretan iloisesta kirmailusta Cosoban tarhalla!

18.11.2020
Greta pääsi etsimään kotia Suomesta, Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Greta saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Greta on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.