Päivitetty 14.07.2021

Kodin saanut koira: ERNEST PUNATURKKI


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: uros
Sijainti: Ioana Bodea (Cosoba) Romania
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

4.3.2021
Ioana Bodea on bukarestilainen nainen, joka on lapsesta saakka auttanut kotikaupunkinsa kodittomia kissoja ja koiria. Nykyään koko hänen perheensä osallistuu eläinten auttamiseen ja perheellä on oma pieni tarha, jota viimeistellään parhaillaan. Jotkut koirat ovat jo päässeet asumaan näihin uusiin oloihin.Tämän uuden tarhan Ioana haluaa pitää turvapaikkana niille koirille, joille isompien tarhojen olot ovat liian stressaavia. Ioana on toiminut jo pitkään vapaaehtoisena Onevetin ja Cosoban koiratarhoilla ja järjestänyt koirien sterilointeja jo 90-luvulta lähtien. Ioanalla on Cosoban tarhalla lukuisia koiria, joista hän huolehtii. Kaiken kaikkiaan Ioanalla on noin 100 koiraa yhtä aikaa huolehdittavanaan.

Ernest on jo sivuillamme jonkin aikaa kotia etsineen Gretan veli. Sisarukset asuivat aikaisemmin Mihailestin kunnallisella tarhalla, mistä Ioana ensin haki turvaan Gretan ja nyt myöhemmin Ernestin ja viimeisenä Jasperin. Ernest ehti olla siellä kaksi vuotta, mutta nyt Ioanan ansiosta odottaa Cosoban tarhalla sisarustensa kanssa omaa kotiaan.

Alussa Ernest oli aika jännittynyt uudessa paikassa, mutta huomasi pian päässeensä mukavampaan ympäristöön ja pojasta on löytynyt aimo annos energiaa ja iloisuutta. Ernest tulee muiden koirien kanssa toimeen mainiosti ja suhtautuu ihmisiin luottavaisesti. Ernestin ja sisarusten kahdesta ensimmäisestä elinvuodesta ei ole tietoa, mutta Ernest vaikuttaa aika tasapainoiselta nuorelta koiralta.

Ernest on aika kookas, noin 55-60 cm korkea ja painaa noin 25 kg.

Päivitykset

14.7.2021
Ernest on saapunut kotiin. Onnellista elämää Ernest ja perhe!

19.5.2021
Ernest on varattu ja oma koti odottaa Suomessa.

4.3.2021
Ernestin matka kohti omaa kotia alkaa kun Ernest pääsee adoptio-ohjelmaamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ernest saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ernest on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ernestin yhteishenkilö on Marjukka Kokko

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.