Päivitetty 14.07.2021

Kodin saanut koira: DIA (nyk. Hilla)


Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (Carpe)
steriloidaan

 

Kiitos kaikille Diasta kiinnostuneille! Nyt on tyttö saanut niin paljon kotitarjouksia, että näillä pärjäämme eli Dian “postilaatikkoon” ei uusia viestejä mahdu!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseen,  luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja adoption kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

10.5.2021
Carpen tarha sijaitsee Bukarestin lähellä ja sitä ylläpitää Carpe-yhdistys. Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuosina 2012-2016. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.

Carpen tarhalla niin rakentamisessa kuin toiminnassakin on ollut tärkeää noudattaa Kulkurien ja Carmenin eettisiä ja kestävää kehitystä edustavia arvoja. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Tarhalla keskitytään entistä enemmän koirien kannalta hyviin elinoloihin ja esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen on tavoitteena panostaa erityisen paljon. Tarhalla asuu nyt koirien lisäksi ympärivuotisesti romanialainen pariskunta, joka pitää koirista tarhalla hyvää huolta päivittäin.

Dia on asunut Carpen tarhalla viime vuoden elokuusta lähtien. Dia oli syntynyt Oltenitan kaupungissa olevalla tehtaan pihalla. Saattaa olla, että tehtaan työntekijät pitivät sen emoa lemmikinään ruokkien sitä. Jotkut ystävälliset ihmiset löysivät pikkuisen Dia-pennun tehtaan pihalta ja toivat Dian Carpen tarhan portille. Tarhalla Dia on lempeä ja ystävällinen, mutta uusien ihmisten kanssa vielä ujo. Ujoudesta huolimatta Dia lähestyy ihmistä uteliaasti, juoksee pois keräämään rohkeutta ja tulee uudestaan lähelle. Toisiin koiriin Dia suhtautuu alistuvasti. Dia ei hauku paljon, joten sopisi myös kerrostaloasujaksi. Muutenkin Dia voi sopia monenlaiseen perheeseen kunhan alussa ymmärretään, että kaikki on pikkuiselle uutta ja jännittävää, ja perheessä ollaan valmiita antamaan Dialle aikaa kotiutua omaan tahtiin.

Dia on kooltaan pienehkö, noin 40 cm korkea ja painaa nyt 11 kg.

Päivitykset

14.7.2021
Dia on saapunut kotiin ja jatkaa elämäänsä rakastettuna Hillana. Paljon onnea Hilla ja perhe!

26.5.2021
Dia on varattu omaan kotiin!

10.5.2021
Suloinen Dia aloittaa kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Dia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Dia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Dian yhteyshenkilönä toimii Marjukka Kokko

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.