Päivitetty 14.07.2021

Kodin saanut koira: BRAILA MUM (nyk. Sofi)


Syntymäaika: 2015-2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
steriloidaan

 

Perustiedot ja tausta

24.2.2021
Pienikokoinen äitikoira Braila Mum asuu omaa kotia odottaessaan M.G. Rescuen tarhalla, noin 30 kilometrin päässä Bukarestista. Tarhaa ylläpitävän yhteisön voimahahmo on eläinlääkäri Mihai Grigorie, jonka eläinrakkaus ulottuu kaikkiin apua tarvitseviin eläimiin. Tarhalla on koirien lisäksi muun muassa kissoja, hevonen, vuohia, lampaita, ankkoja ja kanoja. Mihai rakentaa ja uudistaa koko ajan tarhan eläinsuojia parantaakseen eläinten elinoloja. Mihai on oman tarhansa ylläpidon ohella mukana koirien ja kissojen sterilointityössä yhdessä Onevet-klinikan kanssa ja suunnittelee tarhansa lopullisesti valmistuttua aloittavansa sieltä käsin myös valistustoiminnan eläinten kohtelun parantamiseksi.

Mihai löysi Braila Mum-emon pienen pentunsa kanssa Brailan kaupungista tehtaan läheltä helmikuun 2021 alussa ja otti pienen perheen turvaan tarhalleen.  Braila Mum on melko rauhallisen oloinen eikä sen ole kuultu haukkuvan tarhalla. Braila tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja suhtautuu ihmisiin luottavaisesti, aluksi uuteen ihmiseen tutustuessaan hieman alistuvastikin.

Braila Mum on noin viisi vuotias, noin 30 cm korkea ja painaa noin 5 kg.

Päivitykset

14.7.2021
Braila Mum on viimeinkin onnellisesti kotona ja jatkaa elämäänsä Sofina. Paljon onnea Sofi ja oma ihminen!

24.2.2021
Braila Mum tulee adoptio-ohjelmaamme valmiiksi omaan kotiin varattuna.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Braila Mum saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Braila Mum on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa