Kodin saanut kissa: VIILI (nyk. Sumi)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

IMG_8615
VIILI

* 3 kk

* naaras

* suomalainen

 

Viivi ja Viili ovat kauniit siskokset, jotka etsivät rakastavaa kotia joko yhdessä tai erikseen. Tytöt ovat saaneet kasvaa emon hoivassa terveiksi, sosiaaliksi ja rohkeiksi pikkukissoiksi. Viivi on siskoksista rauhallisempi ja se tulee oikein hyvin toimeen kaikkien hoitokodin kissojen kanssa. Viili taas on hieman rämäpäisempi ja leikkisämpi, mutta sekin tykkää puuhastella muiden kissojen kanssa. Rohkeutensa ja leikkisyytensä puolesta tytöt sopisivat varmasti hyvin kotiin, jossa on kissa- tai koirakaveri. Viivi ja Viili ovat osa suurempaan pentuetta. Niillä on toistensa lisäksi kolme sisarusta: Venja, Venla ja Venni. Venni, suloinen punertava poikakisu, on vielä sivuillamme etsimässä omaa kotia.

Suomalainen kotia etsivä kissa luovutetaan uuteen kotiin asianmukaisesti loishäädettynä, eläinlääkärin tarkastamana ja ainakin kertaalleen rokotettuna. Se on tunnistemerkitty mikrosirulla, joka on yhdistyksen toimesta rekisteröity turvasiru.fi-palveluun.

Viili sai oman kodin 17.10.2014

Varaajana toimi Millie

29.10.2014 Kuulumisia kodista
“Sumista huomaa selkeästi, että se on ottanut kotini omakseen ja viihtyy siellä hyvin. Olen nyt parina päivänä joutunut tekemään pitkän työpäivän, mutta ilmeisen hyvin se on viihtynyt yksin kotona. Mitkään paikat eivät ole menneet rikki, mutta sitäkin enemmän leluja lojuu ympäri kämppää 😉 Lempparilelut ovat vessapaperin hylsy ja erityisesti kaikenlaiset kynät, joita on hauska pudotella pöydältä ja lähteä jahtaamaan lattialle. Lempipaikaksi on osoittautunut ikkunalauta mihin olen virkannut trikookuteesta korin. Siitä on kiva katsella pienelle sisäpihalle missä joskus saattaa joku lintu käydä piipahtamassa. 
Sumi on kova osallistumaan kaikkeen mahdolliseen mitä teen kotona. Istun yleensä työpöytäni ääressä ja Suminkin on aina pakko päästä kokeilemaan kirjoittamista näppäimistöllä. Syliin se puskee aina kun on mahdollisuus.”

Kuulumisia 29.12.2014
Kiitos kysymästä, meille kuuluu oikeen hyvää Sumin kanssa. Joulu sujui aika hurjissa merkeissä, nimittäin Sumi pääsi tutustumaan veljieni koiriin, kääpiöpystykorvaan Mussuun (6 kk) ja westieen Peetuun (3 v). Mussu on varsinainen duracellpupu ja meinasi pomppia vähän turhankin lähellä Sumia mutta onneksi Sumi osasi varottaa jos koirat tuli liian lähelle 😉 Hyvin meni siis kaikki vaikka aluksi jännittikin se, miten Sumi suhtautuu koiriin. Sumi on perusluonteeltaan kuitenkin aika utelias, niin viihtyi hyvin kaikkien joukossa olohuoneessa vaikka välillä jännittikin hieman.

Tänään on taas aivan uusi tilanne. Vanhempani ottivat kissan eilen, ja tulimme heti Sumin kanssa Manua tapaamaan. Manu on Hyvinkään Kytäjän kissatalosta, noin viisivuotias mustavalkoinen hyvin rauhallinen herrasmies. Vanhempani ihastuivat Sumiin niin paljon että päättivät itsekin ottaa kissan seurakseen. Manu on aivan ihastuttava kaveri, todella seurallinen ja puskee heti syliin, kun Sumi taas on hieman varautunut vieraiden ihmisten suhteen. Manua ei ole kauheasti Sumi kiinnostanut, mutta Sumi tarkkailee Manua kovin tiiviisti. Toivon että niistä tulisi hyvät kissakaverit, mutta se taitaa vielä viedä aikaa.
Tässä muutamia kuvia liitteenä. Yhdessä kuvassa näytän suihkunpenkin alla lymyilevälle Sumille hiuslenksua. Tämä leikki on Sumin mielestä ihan ykköspeli, ja se onkin aivan loistava jakkaramaalivahti! Se ei millään haluisi leikkiä yksikseen vaan mun täytyy ampua sille noita hiuslenkkejä 😉 Se on aina ihan tohkeissaan kun näytän sille hiuslenkkiä, ja alkaakin vikisemään ja menee heti valmiusasentoon.
Mukana myös ainut yhteiskuva mikä saatiin otettua Sumista ja koirista. Sekä Manu-herrasmiehestä korissa 🙂
Oikein hyvää vuodenvaihdetta!! Löytyköön tulevana vuotena yhä useammalle kodittomalle kissalle ja koiralle uusi koti 🙂

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: