Kodin saanut koira: WILMA

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Wilma profiili

WILMA

* arvioitu syntymäaika 1/2014

* narttu

* Romaniassa.

 

 

 

 

27.7.2014
Romaniassa kadulle päätyy joka päivä koiranpentuja. Osa on kotoisin kodeista, osa on jo useamman polven katukoiria. Rankkurit keräävät koiria Romanian kaduilta talteen päivittäin, ja usein koirat joutuvat kunnallisille tarhoille säilöön, eivätkä olot tarhoilla ole hääppöiset. Toisinaan koirat eivät saa riittävästi ruokaa, tai niillä ei ole vettä tarjolla, vaikka lämpötilat kesällä nousevat reilusti +30°C yläpuolelle. Onneksi Wilman kohtalo muuttui, kun eläinsuojelijat Anda ja Alina Murgu pelastivat sen Oltenitan kunnalliselta tarhalta kesäkuussa 2014.

Wilma on persoonallisen näköinen, kaunis nuori koiraneiti. Väritykseltään se muistuttaa suomen ajokoiraa, mutta on rakenteeltaan sirompi ja pienempi, ja korvat ovat pystyhköt ja ilmeikkäät! Ikää Wilmalla on noin 7 kuukautta, ja kooltaan se on tällä hetkellä noin 40 cm korkuinen ja 10 kg painoinen. Aikuisenakin se tulee olemaan siro, arviolta 50 cm ja 20 kg.

Luonteeltaan Wilma on rauhallinen. Se on hiukan ujo, mutta ei kuitenkaan arka. Alkuun se ujosteli, mutta tuli sitten itse tutustumaan, antoi käsitellä ja ottaa syliin. Tyttönen vaikutti oikein fiksulta ja nopeaoppiselta kaverilta. Tällä hetkellä se asustelee Alina Murgun tarhalla Jilavassa, samassa häkissä useamman pennun kanssa. Se tulee loistavasti toimeen kaikkien koirien kanssa, eikä tarhalla ollessaan juuri hauku.

Pennunottajan on hyvä muistaa jo harkintavaiheessa, että pentuun sitoudutaan pitkäksi aikaa. Wilma tulee vaatimaan koulutusta ja ymmärrystä koiran aktivoinnista, sekä siitä miten energian saa purettua luvalliseen tekemiseen.  Motivaatio ja omat resurssit tulee punnita tarkasti, sekä ottaa huomioon se, että kun kyseessä on pentukoira, saattaa luonne muuttua matkalla montakin kertaa aikuistumisen mukana. Wilma todennäköisesti tullaan steriloimaan ennen Suomeen muuttoa.

Wilma saapuu Suomeen sirutettuna, rokotettuna, loishäädettynä, tautitestattuna ja EU-passin kanssa. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, koiran omistajan oppaaseen ja adoptoinnin kustannuksiin.

11.8.2014
Wilma on löytänyt oman kotinsa Ranskasta!

Kodin etsinnässä auttoi Evi.

Video Wilmasta ja häkkikavereista Jilavan tarhalla, kuvattu 7/2014:

 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: