Kodin saanut koira: PIKKU NALA (nyk. PIKU)

Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: narttu
ei steriloitu
Sijainti: Romaniassa (M.G. Rescue)
Kokoarvio:


Perustiedot ja tausta

30.5.2019

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Mihai pelastaa koiria omalle tarhalleen kunnalliselta tarhalta, jossa koirien elinolosuhteet ovat paljon ikävämmät. Maaliskuun 2019 puolivälissä hän löysi Palladyn kunnalliselta tarhalta miniperheen, emon ja sen neljä pentua, ja otti viisikon hoiviinsa. Ikävä kyllä yksi pennuista kuoli, mutta kaksi tyttöä ja yksi poika jäivät henkiin ja kasvavat nyt kovaa vauhtia Mihain hoivissa. Pentujen emo on jo ehtinyt saada kodin, ja nyt olisi pentujen vuoro.

Yksi näistä herttaisista pennuista on Pikku Nala. Pikku Nala on sisarustensa tapaan todella energinen, rohkea ja reipas pentu, vilinää ja vipinää riittää kun kolmikko juoksee ja hyppii ympäriinsä. Kaikki pennut ovat sosiaalisia, tulevat toimeen muiden koirien kanssa ja kaipaavat kovasti ihmisen huomiota. Myös vieraita ihmisiä pennut lähestyvät reippaasti. Pikku Nala ja sen sisko Whoopie ovat kiintyneempiä toisiinsa, kun taas velipoika Gizmo kulkee enemmän Mihain kannoilla.

Pikku Nala etsii kotia, joka on valmis sukeltamaan vilkkaan pentuelämän pyörteisiin ja tukemaan Pikku Nalaa kasvussa aikuiseksi koiraksi.

Pikku Nala on tällä hetkellä aivan pieni, korkeutta sillä on 20 cm ja painoa 2 kiloa. Pikku Nalan emo on myös pienikokoinen, joten Pikku Nala tuskin kasvaa aikuisenakaan kovin kookkaaksi.

 

Päivitykset
20.7.2019
Mikä ihana päivä tänään onkaan, Pikku Nala lensi omaan kotiinsa Suomeen ja sai nimekseen Piku! Piku pääsee kasvamaan aikuiseksi koiraksi rakastettuna perheenjäsenenä. Paljon onnea Pikulle ja perheelle. <3

10.6.2019
Kaunis Pikku Nala on tänään varattu omaan kotiin, jonne se tulee lentämään lähiaikoina. Mikä onnenpotku sekä perheelle että Nalalle!

8.6.2019
Sydäntensulattaja Pikku Nalasta on tullut useita kyselyitä ja sillä on tällä hetkellä kotiehdokas. Tästä syystä emme ota enää Pikku Nalasta kyselyitä vastaan. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

30.5.2019
Suloistakin suloisempi Pikku Nala aloitti kodinetsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

_____________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Pikku Nala tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Pikku Nala saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pikku Nala on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/watch/?v=386084448646997″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/watch/?v=442952729792200″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/watch/?v=2125357181020006″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: