Päivitetty 20.07.2019

Kodin saanut koira: WHOOPI


Syntymäaika: 2/2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (M. G. Rescue)
ei steriloitu

Perustiedot ja tausta
3.6.2019

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M. G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Tarha on vielä rakennusvaiheessa, mutta tarkoituksena on, että kun tarha on valmis, sieltä löytyy eläinten majoittamisen lisäksi tilat myös sterilointien tekemiseen. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita eläimiä, kuten kissoja, vuohia ja hevosia.

Mihai pelastaa koiria omalle tarhalleen kunnalliselta tarhalta, jossa koirien elinolosuhteet ovat paljon ikävämmät. Maaliskuun 2019 puolivälissä hän löysi Palladyn kunnalliselta tarhalta miniperheen, emon ja sen neljä pentua, ja otti viisikon hoiviinsa. Ikävä kyllä yksi pennuista kuoli, mutta kaksi tyttöä ja yksi poika jäivät henkiin ja kasvavat nyt kovaa vauhtia Mihain hoivissa. Pentujen emo on jo ehtinyt saada kodin, ja nyt olisi pentujen vuoro.

Toinen näistä miniperheen tyttöpennuista on Whoopi. Whoopi on sosiaalinen, reipas ja rohkea. Kolmikko tulee toimeen kaikkien kanssa, niin ihmisten kuin toisten koirienkin. Vauhtia ja elämäniloa pennuilla on vaikka muille jakaa. Tytöt Pikku Nala ja Whoopi kirmailevat pitkin pihaa peräkanaa, kun taas veli Little Gizmo, on vähän itsenäisempi kuin siskonsa ja seurailee mielellään Mihaita askareissaan tarhalla.

Whoopi sopisi varmaankin monenlaiseen kotiin, kunhan koti on valmis satsaamaan pennun kasvatukseen positiivisin menetelmin, jotta vilkkaasta pennusta kasvaa upea aikuinen koira. Koira-kaverikaan ei olisi pahasta, kunhan Whoopien pieni koko huomioidaan.

Whoopilla on korkeutta n. 20 cm ja painoa n. 2 kiloa. Whoopista tuskin tulee kovin suurikokoista, koska emokin on pieni.

Päivitykset
20.7.2019
Pienellä Whoopilla oli varmasti elämänsä jännittävin päivä, sillä matkasi tänään ikiomaan kotiinsa, jossa sitä on jo kovasti odotettu. Hurjasti onnea Whoopille ja perheelle! <3

9.6.2019
Ihana pieni Whoopi ei vielä tiedäkään mikä onni sitä odottaa! Whoopi on varattu ja se pääsee pian ikiomaan kotiin kasvamaan aikuiseksi koiraksi.

8.6.2019
Whoopille on tullut paljon kyselyjä ja sillä on jo kotiehdokas, joten uusia kyselyjä ei voida ottaa enää vastaan. Kiitos kaikille!

5.6.2019
Vaihdettu nöpönaamalle uusi artikkelikuva.
3.6.2019
Whoopi lähtee etsimään omaa kotiaan Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.

______________________________________________________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, ja myös muihin koiriin tutustumista saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Whoopi tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Whoopi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Whoopi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo 

it's time to run and play……our puppies Gizmo, Nala and Whoopie ❤

Publiée par M.G. Rescue sur Mardi 7 mai 2019

our puppies NALA, WHOOPY and GIZMO are still looking for their own family.Please help us to find them a loving home because a shelter is not the right place for them to grow up.PLEASE SHARE ❤

Publiée par M.G. Rescue sur Mercredi 22 mai 2019

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.