Kotia etsivä koira: ELVI

Pieni valloittava pötkylä-tyttönen etsii kotia ainoana koirana. Iloinen tättähäärä, Elvi, odottelee viestiäsi<3
Syntymäaika: 9/2023
Sukupuoli: narttu
Steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
Kokoarvio: 33cm/ 8kg

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistamme, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta: 

Happy Dogs Moreni on Marilena Barbulescun yhdistyksen Asociatia Cainele Meu omistama yksityinen koiratarha noin 1,5 h ajomatkan päässä Bukarestista. 

Marilena Barbulescu on omistautunut auttamaan koiria ja kissoja jo noin 20 vuoden ajan. Happy Dogs Morenin taustayhdistys perustettiin vuonna 2004, ja se keskittyi aluksi lähinnä sterilontikampanjoihin. Vuonna 2012 yhdistys perusti Moreniin löytöeläintarhan, jolla koiramäärä on jo vuosien ajan onnistuttu pitämään tasaisena maksimissaan noin 200 koirassa, tarhalla on myös noin 40 kissaa. Tarha on siisti ja siellä on useita onnistuneita ratkaisuja esimerkiksi tilojen käytön ja aidatun sisäpihan suhteen, mutta tarhalla on vielä myös paljon kehitettävää. Happy Dogs Morenin tarha tekee tiivistä sterilointiyhteistyötä Cumulus Vetin kanssa. Morenissa sijaitsee myös Noua Vieti Vet ja Marilenaa onnisti, sillä klinikan omistaja, Andra Radulescu auttaa nykyisin Happy Dogs Morenin koiria.

Elvi on löytynyt Marilenan kylästä kadulta. Kaulassa oli jälkiä pannasta, joten oletettavasti ollut omistettu koira, mutta kukaan ei ollut kiinnostunut Elvistä, joten pääsi Marilenan hoiviin tarhalle.

Päivitykset: 

10.10.2024

Elvi-neiti töpsyttelee Kulkurien adoptio-ohjelmaan odottelemaan omaa kotiaan (:

10.10.2024

Elvi on ihana tumma ja pieni kaunotar! Hän on iloinen tättähääränakki ja valitsi nopeasti aktiiveista yhden ihmisen omakseen ja toisen koiran tullessa lähelle, Elvi murisi hiukan, mutta antoi kuitenkin toisenkin olla lähellä. Tarhan omistaja kertoo, että Elvi on resurssitarkka ruoasta ja ilmeisesti hiukan myös ihmisestä, pomottaa häkkitoveriaan, joten Elvi soveltuisi parhaiten tässä kohtaa ainoaksi koiraksi ja kodissa lasten tulisi olla jo isompia, jotta osaavat antaa tilaa resurssitarkalle pötkylälle (:

Ihmisen kanssahan Elvi on kuitenkin valtavan ihana tyyppi! Antaa tutkia korvat, hampaat ja Elviä saa silitellä. Jännittyy eniten sylissä, jolloin selkeästi jähmettyy. Tilanne muutoinkin hiukan jännittää pikkuista, mutta Elvi vaikuttaa palautuvan nopeasti jännityksestä huolimatta. Tulevan kodin on hyvä huomioida, että uusi tilanne omassa kodissa saattaa olla todella jännittävä pienelle tytölle ja hän tarvitsee aikaa kotiutua rauhassa. Elvi tuli erittäin mieluusti hakemaan nameja ja vaikka toinen koira oli vieressä, sai kummallekin antaa nameja riidoitta, vaikka Elvi onkin tarkka ruoasta resurssina.

Elvillä on barokit etujalat ja tämä kannattaa tulevan kodin huomioida ja tarkkailla alkaako koira esimerkiksi nuolemaan tassuja usein tai osoittamaan muuta kipukäytöstä. Elvin painonhallinnan ja lihaskunnon ylläpito on erittäin tärkeässä osassa hänen hyvinvointiaan, jotta jaloille ja nivelille ei tule ylipainon vuoksi lisärasitusta. Vaikka barokkijalkaisuus ei vaivaisikaan, voivat nivelet kulua nopeammin, jos painosta ja lihaskunnosta ei pidetä tarkkaan huolta. Lihaskunnon ylläpitämisen lisäksi myös nivelten terveyttä tukevat ravintolisät ovat harkinnan arvoisia. Tämän lisäksi, kodin tulee etenkin Elvin vanhetessa säännöllisesti tutkituttaa koiraa kuvantamalla.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Suvi Ikonen

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: