Noua Vieti Vet

Noua Vieti Vet (Nine Lifes Vet) on Andra Radulescun kesällä 2022 perustama eläinlääkäriklinikka Morenissa, Dâmbovițan piirikunnassa. Samassa kylässä jossa sijaitsee myös yhteistyötahomme Happy Dogs Morenin koiratarha.

Andra on kotoisin maaseudulta Argesista, Karpaattien vuoriston ympäröimästä piirikunnasta, jo pienestä pitäen Andra on elänyt kaikenlaisten eläinten kanssa. Hän muistaa lapsuudestaan selvästi ympärillään näkemän kärsimyksen kun paikalliset hankkiutuivat eroon julmillakin tavoilla ei toivotuista kissojen ja koirien pennuista. Eräs lähipiirissä koettu ja nähty vastaava julma tilanne lapsena sai hänet ajattelemaan, että hän ei enää koskaan ole hiljaa jos näkee vastaavaa vääryyttä. Andra halusi auttaa ja pystyä tulevaisuudessa tekemään jotain konkreettista eläinten hyvinvoinnin eteen. Hän vannoi itselleen, että kun hän kasvaa aikuiseksi hän kouluttautuu eläinlääkäriksi, auttaa apua tarvitsevia ja steriloisi eläimiä. Andra on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2016, josta lähtien hän työskenteli  isoimmalle yhteistyötahollemme Clinica Veterinara One Vetille ja Adina Vladutille Cosoban tarhalla. Andra on ollut äärimmäisen iso apu niin adoptiokoirien lähtövalmisteluiden tekemisessä kuin myös Cosobassa tapahtuvien sterilointien suorittamisessa.

Kauan Bukarestin alueella asuttuaan ja vuosia Cosobassa työskenneltyään, Andra alkoi haavelleilla yhdessä puolisonsa kanssa kauemmas Bukarestista muuttamisesta ja oman klinikan perustamisesta. Tänä vuonna he päättivät toteuttaa haaveensa. Tällä juuri perustetulla klinikalla työskentelee tällä hetkellä vain Andra yhdessä miehensä kanssa. Andran puoliso ei ole eläinlääkäri, mutta hän hoitaa klinikan päivittäisiä muita töitä. Tulevaisuudessa toiveena on voida laajentaa eläinlääkäripalveluita ja työllistää 2-3 henkilöä lisää. Andralle steriloinnit ovat sydämen asia, mutta hänellä ei vielä ole tukenaan yhdistyksiä tai muita tahoja kustantamassa sterilointien tarjoamisen veloituksetta vähävaraisten henkilöiden lemmikeille, niinpä hän lähestyi meitä tässä asiassa.

Kulkurit keskittyy steriloinneissa suurimmaksi osaksi jo entuudestaan olevien sterilointiyhteistyötahojen auttamiseen, kuitenkin tunnettuamme Andran jo vuosia haluamme auttaa häntäkin edes hieman. Päättimme, että yhteistyö Noua Vieti Vetin kanssa alkaa syyskuussa 2022, alkuun hyvin pienimuotoisesti. Olemme innoissamme voidessamme aloittaa yhteistyön Andran kanssa tässä muodossa.

 

Andra kertoo tavoitteistaan sterilointitoiminnan parissa seuraavasti;

Uskon todella, että steriloinnit kulkueläimille tai eläimille, joiden omistajilla on rajalliset taloudelliset tulot, ovat ainoa tapa vaikuttaa näiden viattomien sielujen kohtaloihin. Tavoitteeni on tarjota näille eläimille parempi elämä sterilointien avulla. Tavoitteeni on valistaa ihmisiä sterilointien tärkeydestä. Se ei ehkä kuulosta isolta tavoitteelta kaikille, mutta uskon että tavoitteeni on tärkeä ja sillä on merkitystä.