Akaan seutu: Salla Honkapää auttaa hädänalaisia eläimiä. Rescueyhdistys Kulkurien puheenjohtaja sai tunnustusta työstään presidentiltäkin

Kuva: Akaan seutu

Kuva: Akaan seutu -paikallislehden verkkojulkaisu

Akaan seutu julkaisi verkossa 14.7.2015 artikkelin koskien Kulkurien puheenjohtajaa ja adoptiotoiminnasta vastaavaa Salla Honkapäätä.

Salla kertoo löytäneen intohimonsa – hädässä olevien eläinten auttamisen – vieraillessaan Viron koiratarhalla, josta hän myös haki  ensimmäisen rescuekoiransa. Salla on ollut mukana eläinsuojelutyössä jo kymmenen vuotta.

Honkapää perustelee Romanian kodittomien koirien valintaa auttamiskohteena ytimekkäästi näin: “Siellä tilanne on huonoimpia koko Euroopassa. Maa on köyhä, ja sekä ihmiset että eläimet voivat huonosti. Korruptio jyllää myös löytöeläintarhoilla.”

Kulkurien puheenjohtaja painottaa, ettei ratkaisuna ole eläinten lopetus, vaan paikallisten ihmisten valistus siitä, mitä länsimaisen ajattelutavan mukaan kuuluu hyvään eläinten hoitoon. Lisäksi Salla painottaa sterilointien tärkeyttä ja kertoo Kulkurien sterilointikampanjoista Romanissa.

Honkapää tiedottaa, että vuonna 2014 Kulkurien kautta sai uuden kodin Suomesta 423 koiraa. Tämä on suuri määrä, koska yhdistys on nuorehko. Salla pitää mielensä virkeänä liikunnan avulla sekä iloisilla uutisilla koskien kotien uusia perheenjäseniä. Myös se tosiasia, ettei kaikkia eläimiä voi auttaa, on hyväksyttävä.

Lopuksi artikkelissa kerrotaan yhdistyksen saaneen tunnustusta kodittomien koirien eteen tekemästää työstään. Bukarestin Suomen-suurlähetystö luovutti yhdistykselle kunniakirjan. Lisäksi Honkapää sai henkilökohtaista tunnustusta työstään. Hän vieraili viime itsenäisyyspäivänä linnanjuhlissa.

Kulkurien aktiivien mielestä Salla tekee esimerkillistä ja inspiroivaa eläinsuojelutyötä, eikö vain?

 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan täältä.