Päivitetty 26.01.2014

Kodin saanut koira: ALBERTO


19.1.2014

 

 

ALBERTO

* arvioitu syntymäaika 8/2013

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

20.1.2013
Alberto sisaruksineen ovat syntyneet arviolta elokuun puolessa välissä epätoivottuina pentuina Bukarestin lähettyvillä. Miten ne ovat päätyneet yksin harhailemaan vilkaan autotien varteen, emme tiedä, mutta niiden elämä sai onnekkaan käänteen, kun Romaniassa eläinsuojelutöiden tiimoilla matkalla ollut tanskalainen Mie Ravn näki pennut tien laidassa.

Mie ei pystynyt jättämään pentuja varmaan kuolemaan tien varteen, vaan nosti kovaa hädissään kiljuvat, likaiset ja loisia täynnä olevat pennut kyytinsä ja vei ne Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalle.

Tarhalla pennut saivat ensimmäiset loishäädöt ja madotukset ja ravitsevaa ruokaa pienet mahansa täyteen. Pian myös alkoi niiden rokotusohjelma, joka on nyt saatettu loppuun saakka.

Surkeasta alustaan huolimatta pennut kasvoivat terveiksi, vilkkaiksi ja avoimiksi nuoriksi, sosiaalistuen tarhan lukuisten muiden koirien keskellä ja saaden arvokkaita ihmiskontakteja Glinan tarhan uupumattomilta vapaaehtoisilta.

Tällä hetkellä Alberto sisaruksineen ovat noin viiden kuukauden ikäisiä junoreita, joille maistuu ruoka (mitä enemmän, sen parempi ja siitä voi välillä vaikka kisaillakin siskon ja veljen kanssa), leikki ja kaikenlainen yleinen hölmöily ja hassuttelu, niin kuin vain elämänsä kunnossa olevat alle puolivuotiaat pennut osaavat nauttia elämästä ankeissa tarhaoloissa. Virikkeitä ja kiinnostavia aktiviteetteja ei paljoakaan ole, joten harvat sellaiset, kuten ruoka ja ihmisten vierailut, saavat pennut riehaantumaan elämänilon huipulle.

Pennut ovat tällä hetkellä noin 47 cm korkuisia, joten ne tulevat kasvamaan ihan koiran kokosiksi, arviolta 55-60 cm korkeiksi.

Päätellen siitä, että sisaruksissa erittäin todennäköisesti virtaa jotain paimenkoiraa, koulutus tulee epäilemättä olemaan miellyttävää puuhaa sekä koiralle että omistajalle.

Albertolle etsitään aktiivista kotia, jossa oltaisiin myös kiinnostuneita nuoren, energisen koiran koulutuksesta, mahdollisesti myös harrastusten muodossa. Alberto tulee tarvitsemaan paljon fyysistä liikuntaa, sekä erilaisia virikkeitä, jotta se voi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Huomioithan, että pennusta kasvaa aikuinen koira, joka elää mukanasi jopa 10-15 vuotta. Ethän siis tee päätöksiä hetken mielijohteesta.

Alberto tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, mikrosirutettuna ja sillä on oma EU-lemmikkipassi. Huomioithan, että edellytämme pennun kastroinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25% osuudella.

26.1.2014
Alberto saa oman kodin Saksasta!

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.