Kodin saanut koira: ALBERTO

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

19.1.2014

 

 

ALBERTO

* arvioitu syntymäaika 8/2013

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

20.1.2013
Alberto sisaruksineen ovat syntyneet arviolta elokuun puolessa välissä epätoivottuina pentuina Bukarestin lähettyvillä. Miten ne ovat päätyneet yksin harhailemaan vilkaan autotien varteen, emme tiedä, mutta niiden elämä sai onnekkaan käänteen, kun Romaniassa eläinsuojelutöiden tiimoilla matkalla ollut tanskalainen Mie Ravn näki pennut tien laidassa.

Mie ei pystynyt jättämään pentuja varmaan kuolemaan tien varteen, vaan nosti kovaa hädissään kiljuvat, likaiset ja loisia täynnä olevat pennut kyytinsä ja vei ne Asociatia A Doua Sansan Glinan tarhalle.

Tarhalla pennut saivat ensimmäiset loishäädöt ja madotukset ja ravitsevaa ruokaa pienet mahansa täyteen. Pian myös alkoi niiden rokotusohjelma, joka on nyt saatettu loppuun saakka.

Surkeasta alustaan huolimatta pennut kasvoivat terveiksi, vilkkaiksi ja avoimiksi nuoriksi, sosiaalistuen tarhan lukuisten muiden koirien keskellä ja saaden arvokkaita ihmiskontakteja Glinan tarhan uupumattomilta vapaaehtoisilta.

Tällä hetkellä Alberto sisaruksineen ovat noin viiden kuukauden ikäisiä junoreita, joille maistuu ruoka (mitä enemmän, sen parempi ja siitä voi välillä vaikka kisaillakin siskon ja veljen kanssa), leikki ja kaikenlainen yleinen hölmöily ja hassuttelu, niin kuin vain elämänsä kunnossa olevat alle puolivuotiaat pennut osaavat nauttia elämästä ankeissa tarhaoloissa. Virikkeitä ja kiinnostavia aktiviteetteja ei paljoakaan ole, joten harvat sellaiset, kuten ruoka ja ihmisten vierailut, saavat pennut riehaantumaan elämänilon huipulle.

Pennut ovat tällä hetkellä noin 47 cm korkuisia, joten ne tulevat kasvamaan ihan koiran kokosiksi, arviolta 55-60 cm korkeiksi.

Päätellen siitä, että sisaruksissa erittäin todennäköisesti virtaa jotain paimenkoiraa, koulutus tulee epäilemättä olemaan miellyttävää puuhaa sekä koiralle että omistajalle.

Albertolle etsitään aktiivista kotia, jossa oltaisiin myös kiinnostuneita nuoren, energisen koiran koulutuksesta, mahdollisesti myös harrastusten muodossa. Alberto tulee tarvitsemaan paljon fyysistä liikuntaa, sekä erilaisia virikkeitä, jotta se voi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Huomioithan, että pennusta kasvaa aikuinen koira, joka elää mukanasi jopa 10-15 vuotta. Ethän siis tee päätöksiä hetken mielijohteesta.

Alberto tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä, mikrosirutettuna ja sillä on oma EU-lemmikkipassi. Huomioithan, että edellytämme pennun kastroinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25% osuudella.

26.1.2014
Alberto saa oman kodin Saksasta!

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: