Kodin saanut koira: AMELDE (nyk. Sissi)

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

 

AMELDE

* synt. 7/2013

* narttu

* Romaniassa

 

 
 
 

3.11.2013
Tämä pieni suloinen narttupentu ja hänen emonsa on löydetty kadulta Dr. Adinan toimesta. Nyt Amelde ja Angelica-emo ovat turvassa Onevet-klinikan hoitolassa, jossa he odottavat omien kotiensa löytymistä.

Amelde on vielä toistaiseksi aavistuksen verran ujo ja hieman jännittynyt käsiteltäessä, mutta päästessään nauttimaan oman kodin turvasta ja lämmöstä, reipastuisi tämä pieni neitikin aivan varmasti. Perusluonteeltaan Amelde on kiltti ja lempeä.

Tällä hetkellä noin 2-3kiloinen Amelde jää aikuisenakin pienikokoiseksi.

Nyt noin neljän kuukauden ikäinen Amelde odottaa rokotusohjelmansa valmistumista ja on valmis matkaamaan omaan kotiinsa marraskuun loppupuolella. Amelde etsii sitoutunutta loppuelämän kotiaan, jossa koiranhankintaa on harkittu tarkasti. Kotia, jossa se saisi opetella kunnon koirakansalaiselle tärkeitä taitoja rakastettuna perheenjäsenenä.

Amelde tullaan luovuttamaan EU-passeineen asianmukaisesti sirutettuna, rokotettuna, loishääädettynä, tautitestattuna. Huomioithan, että edellytämme pennun steriloinnin tapahtuvan kohtuullisen ajan sisällä Suomeen saapumisesta. Yhdistys kuitenkin osallistuu kuluihin kuittia vastaan 25% osuudella.
 
 
8.11.2013
Amelde on varattu!

 
 
31.11.2013
Amelde saapui omaan kotiinsa Suomeen <3

 
 
25.1.2014 Kuulumisia kodista
“Marraskuun viimeinen päivä meille saapui lentokentälle pieni pelokas rääpäle Amelde. Heti kotiin päästyään hauva muuttui intoa täynnä olevaksi ilopilleriksi. Sissiksi kutsumme tätä pientä puuhapakettia.

Sissi on erittäin sosiaalinen ja kiinnostunut kaikista koirista ja ihmisistä. Ulkona viiletetään vauhdilla, mutta kotona kääriydytään heti tilaisuuden tullen sohvalle viereen tai sängyn lämpöön. Sissi haukkuu erittäin vähän. Lempipuuhia on tv:n katselu ja siellä näkyvät koirat kyllä haukuttavat.

Ruoan suhteen ollaan aika ronkeleita. Vain herkut kelpaisivat. Alkuun Sissi jemmaili ruokaa sinne tänne, mutta siitä ollaan pääsemässä pois.

Pentukoulun aloitimme tammikuussa. Uutta on opittu, vaikka aika ajoin huomio kiinnittyy kaikkeen muuhun ympärillä olevaan. Keväällä jatketaan varmaan jonkin vauhdikkaan lajin parissa.

Kiitokset Nellille ja kaikille Sissiä hoitaneille! Ei osattaisi kuvitella elämää ilman tätä ihanuutta!”

 

Varaajana toimi Nelli

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: